Spectacol de succes al Teatrului National din Bucuresti, una din cele mai incitante productii din cadrul programului Anul Caragiale 2012 la TNB, nominalizat la premiile UNITER pentru Cea mai buna regie, "Napasta" in regia lui Radu Afrim se va muta in eleganta si spatioasa Sala Studio, incepand cu reprezentatiile din 7 si 8 decembrie 2013, beneficiind cu aceasta ocazie de o audienta mult sporita (de la 200 de locuri ale Salii Media, la 541 ale Salii Studio).

NapastaFoto: Adi Bulboaca

Singura drama a lui I.L. Caragiale, provocatoarea poveste a unei razbunari feminine, Napasta in viziunea lui Afrim declanseaza emotie si suspans, intr-un spectacol puternic senzorial, instinctual, expresiv.

Actorii creeaza o lume efervescenta, careia muzica ii aduce un fior straniu. In rolurile principale: Marius Manole, Mihai Calin, Crina Semciuc/ Simona Popescu, Emilian Oprea.

Napasta (Foto: Adi Bulboaca)

Un decor al cotidianului citadin, incarcat insa cu detalii telurice, prelungit intr-o parada suprarealista a costumelor intregesc atmosfera obsedanta a spectacolului.

Prima intalnire a inovatorului regizor cu clasicul autor a incitat, a intrigat, a iritat si cu siguranta nu a trecut neobservata!

"Am atentat rar la texte de patrimoniu, dar cand am facut-o, am simtit nevoia sa ramana urme. Ar fi inutila o lectura cuminte la Napasta (...) M-am plimbat cu Lorca, m-am tutuit cu Cehov... crezi ca o sa ma refuze Caragiale?!" ne declara regizorul, la premiera.

Teatrul National Bucuresti va asteapta la Sala Studio in zilele de 7 si 8 decembrie 2013, ora 20:00, sa vedeti una din cele mai originale puneri in scena a dramei lui Caragiale!

Mai multe detalii, precum si referinte critice veti gasi pe site, la pagina spectacolului - click aici.