ARA Art scoate la licitatie peste 120 de capodopere romanesti
'Selecţia lucrărilor a fost realizată astfel încât să oferim iubitorilor de artă opere din perioade şi zone creative diferite, care să reflecte gusturile rafinate şi interesul tot mai crescut pentru arta românească. În plus, ne mândrim cu faptul că este prima dată când sunt scoase la vânzare într-o licitaţie publică trei dintre graficele poetului George Bacovia (poziţia 44-46)', a declarat Ariadna Zeck, expert în artă, din partea Casei de Licitaţii ARA Art Collection.
Evenimentul va avea loc miercuri, la Casa Capşa, Sala de Marmură, începând de la ora 19,00. Lucrările incluse în licitaţie vor putea fi admirate la expoziţia organizată în acelaşi spaţiu pe 3 şi 4 decembrie, între orele 11,00 şi 19,00.
Printre lucrările vedetă ale licitaţiei se numără: 'Fata cu pălărie', cu un preţ de pornire de 30.000 euro, sub semnătura lui Ştefan Luchian şi 'Băieţelul', cu un preţ de pornire de 4.000 euro.
Lucrarea 'Casa cu prispă' de Gheorghe Petraşcu are un preţ de pornire de 16.000 de euro. Nicolae Dărăscu este prezent cu două lucrări din perioade diferite - 'Cimitirul Tătăresc' (preţ de pornire 22.000 de euro) şi 'Chioggia', care are un preţ de pornire de 18.000 de euro.
Acestora li se alătură Studiul la 'Femei sărace la cimitir' de Nicolae Tonitza (preţ de pornire 1.200 de euro), 'Natură statică cu scoică şi fluturi' (preţ de pornire 15.000 de euro) de Theodor Pallady dar şi 'Bădiţă' de Victor Brauner (preţ de pornire 2.000 de euro).
Consultanţa de specialitate pentru lucrările prezente în licitaţie a fost oferită de Corina Sandu, istoric de artă, de Doina Pungă, profesor universitar doctor în istorie şi expert în artă şi dr. conf. Ariadna Zeck, expert în artă.
Casa de licitaţii ARA Art Collection s-a deschis în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005. Galeria s-a remarcat în activităţi de ambientare a diferitelor spaţii cu lucrări de autor, prin participarea la proiecte ample precum 'Cyber Museum', alături de instituţii culturale şi educaţionale de referinţă din România (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Institutul de Istoria Artei, INOE etc.). În plus, oferă consultanţă de specialitate asupra stării de conservare şi furnizează soluţii de panotare corectă a lucrărilor din importante colecţii private.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat