"Capitalismul. Logica Libertatii", cartea anului 2013 la Gala Wall-Street.ro

de     HotNews.ro
Joi, 28 noiembrie 2013, 11:08 Actualitate | Cultură

Capitalismul -logica libertatii
Foto: Hotnews

Capitalismul. Logica Libertatii - cartea scrisa de cinci tineri economisti romani si aparuta la inceputul lui 2013 la editura Humanitas - a primit premiul "Cartea anului" in cadrul Galei Wall-Street.ro. Autorii si-au propus sa raspunda puternicelor dezbateri privind locul si rolul capitalismului in societatea de astazi, argumentand, polemizand cu teorii interventioniste si facand clarificari privind mecanismele pietei libere. Un volum necesar in spatiul intelectual romanesc ce lanseaza "o temeinica aparare a libertatii economice," dupa cum spune Leszek Balcerowicz, fostul guvernator al Bancii Nationale a Poloniei.

"Confruntarea dintre capitalism si interventionism constituie dezbaterea esentiala a epocii noastre, prin efectele pe care le are asupra vietii fiecaruia dintre noi," spune, intr-o prezentare a cartii, Pascal Salin, profesor emerit de economie la Universitatea Paris-Dauphine, fost preşedinte al Societăţii Mont Pèlerin.
Cei cinci autori ai cartii Capitalismul sunt: Cosmin Marinescu (coordonator), Bogdan Glavan, Gabriel Staicu, Marius-Cristian Pana si Octavian-Dragomir Jora.Anul acesta la Gala Wall-Street.ro au fost doua categorii de premii, premiile pentru "noua generatie" si premiile pentru "generatia experimentata". Cartea Capitalismul. Logica Libertatii a primit premiul tinerei generatii, iar  "Cartea anului 2013" acordat generatiei experimentate a fost castigat de "Sfarsitul reglementarii si ultimul reglementator", scrisa de Lucian Croitoru, consilier al Guvernatorului BNR.


Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

636 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă