Comedia romantica Fa-mi loc!, in regia maestrului Radu Beligan, cu actorii Medeea Marinescu si Marius Manole, se joaca vineri, 29 noiembrie, ora 19:00, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Constanta. Fa-mi loc! de Anthony Michineau reprezinta intalnirea fastuoasa dintre maestrul Radu Beligan si teatrul independent, precum si crearea unei noi relatii profesionale dintre doi actori, colegi la teatrul de stat, dar care joaca pentru prima data ca unici protagonisti intr- un spectacol independent: Medeea Marinescu si Marius Manole.

Medeea Marinescu si Marius Manole in "Fa-mi loc!"Foto: Anca Robu

Fa-mi loc! a avut peste 30 de reprezentatii la nivel national, iar in luna septembrie 2013 spectacolul a fost invitat la Bruxelles in cadrul Festivalului european Europanova. In luna noiembrie, actorii Medeea Marinescu si Marius Manole vor juca aceeasi piesa la Paris.

Personajele, Camila si Manuel, sunt fermecatoare prin sinceritatea si prin inventivitatea lor in situatii complet neasteptate, iar prin atmosfera feerica cu multe substraturi emotionale, spectacolul Fa-mi loc! este o comedie exuberanta, din care spectatorul devine parte integrata chiar de la primul moment, de la calatoria scurta cu prea multe bagaje.

Povestea din tren dintre cei doi necunoscuti, un el, coplesit de grijile cotidiene si o ea, reactiva si creativa nevoie mare, devine cu atat mai captivanta cu cat intamplarile neprevazute se multiplica. Cu dialoguri pe cat de naturale, pe atat de dinamice, beneficiind de o punere in scena de un rafinament aparte, spectacolul Fa-mi loc! ii face complici pe spectatori la trairile autentice ale personajelor: intalnirea dintr-un tren de noapte dintre Manuel, un domn bogat, care tocmai a avut parte de o nesincronizare temporala si sentimentala o data cu plecarea trenului din statie si Camila, o studenta energica, senzuala si inteligenta, care isi acopera melancolia singuratatii printr-o sumedenie de ghidusii nefiresti pentru colegul sau de compartiment.

Medeea Marinescu, despre Marius Manole: "Marius e un bun camarad. Dar, dincolo de talentul sau, dincolo de tenacitatea si seriozitatea lui, de energia pe care o fara sa-i pese, dincolo de faptul ca e partenerul de scena langa care te bucuri sa joci pentru ca te provoaca mereu, dincolo de faptul ca ma enerveaza ca nu se poate opri niciodata din vartejul repetitiilor si spectacolelor, dincolo de toate astea, ce imi place la el este spiritul camaraderiei pe care il are. Cu atat mai pretios in aceasta lume pragmatica si adesea lipsita de scrupule."

Marius Manole despre Medeea Marinescu: "Am descoperit o actrita absolut minunata si nu o laud ca e Medeea Marinescu si ca mi-e prietena, mai nou, dar pentru ca intr-adevar e o actrita cu un soi de rasa, care iarasi s-a pierdut."

Radu Beligan despre piesa Fa-mi loc!: "Textul asta merge pentru voi, copii."