O expoziţie de fotografie avand ca tema 'Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios', realizată de Florin Andreescu, se deschide miercuri la sediul Institutului Cultural Român (ICR). Expoziţia continuă demersul artistului din proiectului 'Flashback: Clişee voalate din Epoca de Aur şi anii tranziţiei', o serie de foto-veriteuri dedicate României anilor '80-'90.

'Fotografiile prezentate în expoziţie compun un mozaic alb-negru complex al istoriei recente a României, aproape incredibilă: scene necosmetizate, de la crâşmă la patul de spital, de la circ la armată, de la talciocuri şi bazaruri la străzile înnămolite ale oraşelor în construcţie, de la copii ai străzii la şoimii patriei, urmând programul strict de grădiniţă, de la munca în uzine la hoteluri de lux şi distracţiile turiştilor străini, de la şatre la cozile la carne şi butelii, de la mesele în cantine de fabrică la sejururile în staţiunile de odihnă', se arată într-un comunicat al ICR.

În cadrul vernisajului, la care cuvântul de deschidere va fi rostit de directorul Institutului de Istoria Artei 'G. Oprescu', dr. Adrian-Silvan Ionescu, va fi lansat albumul 'Flashback 2: Comunism glorios, capitalism victorios', apărut la Editura Ad Libri, din care au fost selectate fotografiile expuse. De asemenea, va fi prezentată a treia ediţie a albumului 'Flashback 1: Clişee voalate din Epoca de Aur şi anii tranziţiei'.

'N-am avut deloc sentimente narcisiste developându-mi prima parte a vieţii. Am avut doar revelaţia timpului şi vremurilor în care mi-a fost dat să trăiesc. Cred că aşa voi putea să povestesc mai uşor despre viaţa anilor ‘80 şi ‘90 din veacul trecut', declară Florin Andreescu, potrivit comunicatului citat.

Expoziţia va fi deschisă până pe 6 decembrie, accesul publicului fiind liber.