Novak Djokovic: Cum m-a ajutat regimul alimentar fara gluten sa ajung numarul 1 in ATP

de A.V.     GiftBooks.ro
Miercuri, 27 noiembrie 2013, 9:48 Actualitate | Cultură

cum-m-a-ajutat-regimul-alimentar-fara-gluten-sa-ajung-numarul-1-in-atp
Foto: GiftBooks.ro
Ma antrenam in fiecare dimineata si in fiecare dupa-amiaza, ridicam greutati, mergeam cu bicicleta si alergam ore intregi in fiecare zi. Nu era o problema de conditie fizica. Am schimbat preparatorii fizici, cautand de fiecare data pe cineva cu un program nou de pregatire fizica. Am schimbat antrenorii, gandindu-ma ca poate ceva legat de tehnica mea de joc ma va elibera de acest blestem.
Și totusi, de fiecare data cand faceam cate un pas important spre implinirea visului meu, ma simteam de parca eram legat cu o franghie de corp si cineva ma tragea inapoi. Castigam un turneu, apoi ma prabuseam inexplicabil in urmatorul, castigam spectaculos un meci, ca pe urma sa ma retrag in mijlocul partidei din turul imediat urmator.

Aveam abilitatile, talentul si motivatia necesare. Aveam disponibilitatea si resursele pentru a incerca orice forma de antrenament fizic si mental cunoscuta de om si aveam acces la cei mai buni medici din lume. Dar ceea ce imi crea probleme era ceva la care nu ma gandisem niciodata. Modul in care ma antrenam si ma pregateam fizic erau in regula.

 Gresit era modul in care ma hraneam. - NOVAK DJOKOVIC



Citeste mai multe despre   






















11980 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Stiu eu cum: (Joi, 12 decembrie 2013, 17:56)

    AlinNeculai [utilizator]

    Glutenul se absoarbe in bloc, nu este taiat de enzimele digestive in aminoacizii constituenti, pentru ca graul nu este aliment natural pentru om, omul s-a hranit cu grau dupa ce a descoperit agricultura.
    Din cauza asta corpul il percepe ca pe non-self ( fiind proteina) si produce anticorpi antigluten. Cum locul de intrare a acestui microb (glutenul) este intestinul, cel mai dur atac al imunitatii corpului va fi pe microvilii intestinului.
    In 1% din populatie acest atac produce boala celiaca in care microvilii distrusi dau diaree, dezechilibre minerale si nutritionale , absorbtia nemaiavand loc corect.
    Mai sunt 10-25% din populatie care au aceleasi simptome ca in boala celiaca dar mult mai estompate. Poate balonari, etc.
    Restul de aproximativ 65% nu au simptomede acest fel. Cu toate acestea la toate persoanele au loc modificari ale microvililor intestinali intr-o masura, chiar daca la cei 65% distrugerea este aproape insesizabila.
    Aceste modificari duc la absorbtia selectiva a anumitor principii active: spre ex: glucidele si lipidele fara ca proteinele sa se absoarba decat intr-un proces redus. Asta face ca omul care se simte satul cand are o anumita concentratie a glucidelor, lipidelor, dar si a proteinelor in sange, nu cum gresit se crede ca doar la cresterea glicemiei, isi normalizeaza gicemia si lipemia dar nu si concentratia de proteine mancand o masa normala.
    De aceea, desi a mancat "simte nevoia" sa mai manance ceva


Abonare la comentarii cu RSS





Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri