Istvan Teglas are 32 de ani si un CV impresionant: peste 40 de roluri pe scenele "mari", dar si pe cele independente din Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Targu Mures, Sfantu Gheorghe sau Budapesta. Singurul actor de limba maghiara care a reusit sa faca performanta in Bucuresti si care a urcat pe scena TNB-ului (cum spune despre el Marius Manole), Istvan Teglas joaca in prezent in peste zece spectacole pe scenele de la National, Odeon si pe cele independente din Bucuresti. Intrebat cum imbina atat de bine dansul cu actoria si cum reuseste sa joace atat de mult, in conditiile in care multi actori tineri se plang ca nu au unde juca, Istvan Teglas raspunde ca "Cred ca din ce in ce mai mult depinde de forta si imaginatia ta. Sanse poate ca nu prea avem sa jucam in spectacole mari, colaboratorii nu sunt foarte bine priviti de anumiti directori (de teatru - n.red.), pentru ca e nevoie de inca mai multi bani si asa mai departe. Dar cred ca cei care vor sa faca au... Sunt situatii sau poti sa creezi si tu singur situatii. Deci daca vrei sa faci nu te plangi si te apuci sa lucrezi... vorba lui Marius Manole: oriunde, oricand."

Istvan TeglasFoto: Ana Maria Moldovan

Istvan Teglas se afla in prezent in turneu la Lisabona cu spectacolul de teatru coregrafic "D’Ale Noastre/ Ta Ra Ta Tam", în regia şi coregrafia unuia dintre cei mai importanți coreografi români din toate timpurile, Gigi Căciuleanu. "D'Ale Noastre/ Ta Ra Ta Tam" va fi prezentat pe scena Teatrului Naţional Dona Maria II, sala Garrett, sambata 23 noiembrie la ora 21:00 si duminica 24 noiembrie la ora 16:00.

Saptamana viitoare, Istvan Teglas joaca in "Revizorul" la TNB pe 28 noiembrie si 1 decembrie, de la ora 19:30, si in "Comedie neagra" la Godot Cafe Teatru vineri 29 noiembrie, de la ora 22:00.

Interviu Hotnews.ro cu actorul Istvan Teglas:

Pentru programul complet si actualizat al spectacolelor lui Istvan Teglas vizitati pagina oficiala de Facebook a artistului: https://www.facebook.com/istvanteglasfanpage?fref=ts.

"De fiecare data cand il vedeti pe afis pe Istvan Teglas, sa mergeti sa vedeti spectacolul, pentru ca omul asta si-a pus toti nervii, si ficatii, si toata energia si tot sufletul acolo." (Marius Manole in Ziarul Metropolis)