Dirijorul Tiberiu Soare şi Silvestri Orchestra vor susţine un concert de gală cu arii din opere celebre, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional, pe 28 noiembrie, informează Fundaţia Calea Victoriei.

Acest concert, ce va începe la ora 19,00, susţine primul proiect editorial al Fundaţiei Calea Victoriei, care va transforma, cu ajutorul publicului, conferinţele din seria 'Pentru ce mergem la Operă?' într-o frumoasă carte adresată melomanilor, dar şi tinerilor curioşi să descopere un univers vibrant. Cartea cuprinde poveştile fascinante dezvăluite de Tiberiu Soare despre opere, spectacole de balet celebre şi compozitorii acestora.

Pentru ca un public mai larg să se bucure de conţinutul extrem de interesant al acestor conferinţe inedite, Fundaţia îşi propune să publice în martie 2014 cartea 'Pentru ce mergem la Operă', semnată de Tiberiu Soare. Fondurile necesare realizării acestei cărţi speciale vor fi strânse prin implicarea entuziastă a iubitorilor de muzică, a admiratorilor dirijorului Tiberiu Soare şi a prietenilor Fundaţiei.

La concertul din 28 noiembrie, publicul este invitat să se bucure de arii celebre din opere - care vor avea capitole dedicate în carte - interpretate de soprana Irina Iordăchescu şi baritonul Jean Kristof Bouton, acompaniaţi de tinerii şi talentaţii muzicieni din Silvestri Orchestra, sub coordonarea violonistei Monica Bălăşoiu, concertmaistru.

De asemenea, pe parcursul serii, publicul va vedea secvenţe spectaculoase din conferinţe, într-un scurt film pregătit de regizorul Vlad Trandafir. Fundaţia va organiza şi o mică licitaţie pentru cei care doresc suveniruri muzicale legate de acest proiect.

Prezenţa la eveniment va aduce şi beneficiul de a fi printre primii cititori şi susţinători ai cărţii publicate de Fundaţie. Taxa de participare este de 50 de lei - pentru a susţine publicarea cărţii în martie 2014, prin plata în avans a unui exemplar cu autograf şi participarea la concertul de gală sau 100 de lei - pentru a susţine publicarea cărţii în martie 2014, prin plata în avans a unui exemplar cu autograf, participarea la concertul de gală, plus menţionarea numelui cumpărătorului pe pagina dedicată sponsorilor şi partenerilor.

Proiectul Fundaţiei Calea Victoriei 'Pentru ce mergem la Operă?' - conferinţe derulate în 2012 şi 2013 - a fost distins în vara anului 2013 cu premiul al III-lea la Gala Societăţii Civile, secţiunea 'Artă şi Cultură'. Înscrierile pentru acest concert se fac la contact@victoriei.ro.