Intr-un interviu aparut inRevista 22Gabriel Liiceanu a anuntat ca l-a dat in judecata pe maiorul de Securitate Ion Patrulescu, cel care a instrumentat dosarul de securitate al filosofului.

Gabriel LiiceanuFoto: Agerpress

“Am cerut, lui Ion Pătrulescu, în solidar cu MAI și cu Directia Generală de Poliție a Municipiului București, daune morale în valoare de 500.000 de lei, pentru prejudiciul cauzat prin încălcarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale ale subsemnatului în cadrul urmăririi mele informative,. În cazul în care voi câștiga, voi dona banii unei asociații care-i protejează pe foștii deținuți politici. În speranța că s-ar putea complini astfel pensiile mizerabile ale acestora, ” afirma Gabriel Liiceanu in interviu.

Este a doua oara, cand cineva da in judecata un fost lucrator al fostei Securitati spune Gabriel Liiceanu, “anul trecut, la 23 martie, Tribunalul Neamț a admis acțiunea medicului Octavian Huianu și a obligat trei foști ofițeri ai Securității, în solidar cu Ministerul de Interne și IPJ Neamț, la plata sumei de 150.000 lei, cu titlu de despăgubiri civile către reclamant.”

De curand a aparut la editura Humanitas volumul „Dragul meu turnator” in care Gabriel Liiceanu dezvaluie amanunte din dosarul sau de urmărire informativă si ii face un portet turnatorului sau la Securitate Ovidiu Chetan, cu nume de cod „Cristian”, fostul redactor sef al Editurii Politice.