Copiii cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, însoţiţi de mama, tata, bunica sau bona, sunt aşteptaţi la atelierele educative organizate de Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' în fiecare sâmbătă şi duminică în perioada 16 noiembrie - 15 decembrie, sub genericul 'Cu mama la muzeu... de Sărbători!'.

Proiectul face parte din programul 'Vacanţă la Muzeul Satului' şi este dedicat copiilor şi părinţilor spre cunoaşterea datinilor şi obiceiurilor din calendarul popular, a meşteşugurilor tradiţionale, prin organizarea de ateliere de creaţie coordonate de meşteri populari, jocuri distractive, activităţi educative extracurriculare şi extraşcolare, informează comunicatul instituţiei muzeale.

Alături de părinţi, copiii vor avea posibilitatea să confecţioneze Sorcova, Steaua de Crăciun, obiecte ce ţin de patrimoniul imaterial şi care, la momentul lor, capătă puteri magice, fiind puse în valoare de cântecele care le însoţesc 'Sorcova, vesela...' şi 'Steaua sus răsare, ca o Taină mare...'.

În plus, copiii vor putea realiza şi felicitări pentru Crăciun şi Anul Nou, să decoreze turtă dulce cu motive de sărbătoare şi să pregătească decoraţiuni pentru pomul de Crăciun.

Doritorii se pot înscrie la următoarele ateliere de creaţie: confecţionat felicitări, decorat turtă dulce, confecţionat Sorcova, confecţionat Steaua, confecţionat podoabe pentru pomul de Crăciun, în limita a 15 locuri de atelier.

Potrivit comunicatului, orarul desfăşurării atelierelor este 10,00-12,00, sâmbăta şi duminica, în perioada 16 noiembrie - 15 decembrie. Atelierele se desfăşoară în clădirea Arhondaric.

Numărul maxim de copii înscrişi este de 15 pentru fiecare atelier, preţul pentru participarea la fiecare atelier fiind 20 lei/copil (include materiale şi uneltele necesare atelierelor de creaţie).

Înscrierile se fac la adresa de email programeculturale_mnsdg@yahoo.com.