Expozitia de pictura 'Noua umbre', un dialog intre artistul plastic Nectaria Radu si scriitorul T. O. Bobe, se va deschide sambata, 16 noiembrie, in Sala Acvariu a Muzeului National al Taranului Roman.

'Plecand de la experientele personale in zona conexiunilor cu alte domenii, precum grafica publicitara si multimedia, designul de interior, am inceput sa fiu din ce in ce mai atrasa de imbinarea diferitelor arte in pictura, urmarind delimitarile actului creator. Astfel am inceput colaborarea cu scriitorul T. O. Bobe, prin dialogul dintre imagine si text', afirma artista Nectaria Radu, intr-un comunicat al Biroului de presa al MNTR.

In opinia criticului si istoricului de arta Pavel Susara, 'daca Textul lui T.O. Bobe este proiectia, urma si umbra narativa a imaginii Nectariei Radu, Imaginea, la randul ei, nu este un decupaj al realului, o prelevare de forme gata constituite, ci hieroglifa acestuia, cod de acces, efigie a unei existente sublimate, ea insasi urma sau umbra unei lumi decorporalizate, pasul catre o noua transcendenta. Noua Umbre - noua pasi, in cerc, pe traseul Paradis - Istorie si retur!'.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 28 noiembrie.