Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Congresul “Vulgata”, cel mai important eveniment academic al finalului de an

de     Medievalia.ro
Luni, 11 noiembrie 2013, 16:34 Actualitate | Cultură

În perioada 14-17 noiembrie 2013 va avea loc la București Congresul „Vulgata”, organizat de Centrul de Editare și Traducere „Traditio” al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Vulgata Verein Chur (Elveția), în colaborare cu New Europe College.

Congresul, o premieră în domeniu, oferă prilejul unui schimb de experiență între echipa românească și cea germană a traducătorilor Vulgatei.

Lucrările Congresului vor avea loc la Colegiul Noua Europă (București, str. Plantelor nr. 21) și la Facultatea de Teologie Romano-Catolică (București, str. G-ral Berthelot nr. 19).

Programul activităților poate fi consultat aici .

În cadrul congresului vor participa Prof. Dr. Andrei Pleșu, Prof. Dr. Michael Fieger, profesor universitar de Vechiul Testament la Școala Superioară Teologică din Chur (Elveția); Jutta Krispenz, Profesor de Vechiul Testament la Marburg; Prof. Dr. Karla Pollmann, profesor și conducător al departamentului de clasice al Universității din Kent (Canterbury); Francisca Băltăceanu, profesor al Facultății de Litere, Universitatea București; Dr. Adrian Muraru, lect. univ. al Universității București Al. Ioan. Cuza, Iași; Dr. Andreas Beriger, profesor al Academiei Engidiana; Dr. Wilhelm Tauwinkl, conf. univ. al Facultății de Teologie Catolică a Universității din București; Prof. Dr. Widu-Wolfgang Ehlers, profesor universitar emerit de Filologie clasică la Freie Universität Berlin; Monica Broșteanu, Conferențiar la Universitatea București, Facultatea de Limbi Străine; Ioana Munteanu, lector dr. al Catedrei de Filologie Clasică a Facultății de Limbi și Literaturi Străine din Universitatea din București; Dominik Markl SJ, predă Biblie Ebraică în cadrul Institutului Biblic Pontifical din Roma; Dr. Tarciziu-Hristofor Șerban, lector univ. la Facultatea de Teologie Catolică a Universității din București; Christoph Kugelmeier este profesor de filologie clasică la Universitatea din Saarland; Eugen Munteanu este lingvist și filolog, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, director al Centrului de Studii Biblico-Filologice al acestei universități.


Comenteaza pe Medievalia.ro

Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation / Fondatorul Scolii de Bijuterie Contemporana: Eu nu vin la serviciu, eu vin in propriul meu atelier, in care imi exprim ideile. Ceea ce misca industria asta sunt ideile, nicidecum cifrele

David Sandu s-a ocupat de designul de bijuterii de cand era copil si a invatat pe cont propriu tot ceea ce stie. Assamblage - Scoala de Bijuterie Contemporana a aparut drept consecinta a acestei pasiuni. David face parte dintr-o industrie creativa emergenta, insa atat el, cat si cei care au trecut in ultimii 7 ani pe la bancurile de lucru ale scolii sale se vad adesea nevoiti sa spuna ca fac alte lucruri, pentru ca activitatea lor nu exista intr-un cadru legal.

409 vizualizari

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri