Festivalul International EUROPAfest 2014 - jazz | blues | pop | clasic, marca jmEvents, sinonim cu 21 de ani de muzica buna promite din nou intalniri de neuitat cu muzicieni din lumea intreaga si aceeasi combinatie inedita - concerte, concursuri, jam sessions, caffe festival, inovatie, creatie, emotii, public extaziat, atmosfera si eleganta.

EUROPAfest 2014Foto: jmEvents.ro

Unul dintre evenimentele cele mai apreciate, deopotriva de public si specialisti, este Bucharest International Jazz Competition, in care noua generatie de artisti redefineste jazz-ul in proiecte inovatoare.

Din SUA, Europa, dar si Asia cei mai buni muzicieni ai momentului vor sosi la Bucuresti pentru concerte de exceptie. Exista emotii, mize mari, entuziasm si multe momente inedite rezervate publicului. Si mai exista un juriu format din personalitati exceptionale, artisti si profesori, care vor desemna castigatorul, ce astfel adauga portofoliului sau unul dintre cele mai reputate concursuri de profil. Ajuns la editia cu nr. 8, Bucharest International Jazz Competition, a fost cotat de BBC intre primele 3 concursuri de jazz ale lumii.

Editia 2014 a fost lansata, perioada de aplicatii e deschisa pana pe 10 februarie, regulamentul fiind public pe site-ul jmevents.ro si jazzcompetition.ro, asa ca trupele si vocalistii interesati se pot inscrie. Varsta participantilor trebuie sa fie de pana la 35 de ani, iar valoarea totala a premiilor se ridica la 7.000 Euro. Sub sloganul “100% jazz and more…” evenimentul prezinta concerte, jam sessions si workshopuri.

Asadar, intre 17 si 24 mai 2014 Bucurestiul devine capitala mondiala a jazz-ului, in aceeasi nota unica si efervescenta. Pentru publicul format din iubitorii de gen, sau din neinitiati inca in lumea jazz-ului, concursul reuseste sa stranga valorile noii generatii de jazz din intreaga lume. In 2013, 27 de trupe din 22 de tari au incantat audienta.