Distins cu premiul de cel mai bun spectacol in 2012, Noi4 este a doua piesa de teatru marca Lia Bugnar selectionata pentru a participa la Festivalul National de Teatru Independent. Noi4 se joaca sambata, 9 noiembrie, ora 22:00, in teatrul-bar cu traditie Green Hours, situat pe Calea Victoriei, nr 120. Pentru rezervari trimiteti un email la teatru@greenhours.ro sau apelati numarul de telefon 0788 452 485.

Noi 4Foto: Adi Bulboaca

"Noi 4 de Lia Bugnar este un spectacol de senzatie fara sa caute senzationalul. Astfel, in sala de club de la malul marii reci, nivelul de perceptie al piesei s-a modificat dramatic. Tot ce am vazut pe scena ca o pasarela de moda a clubului a fost o poveste de viata, nerepetata in culise, dar care se repeta continuu in viata de zi cu zi." (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

"Noi 4 e un pretext de spectacol in spectacol. O poveste cu iz de telenovela, spusa in cadrul unei repetitii. Actorii sunt personajele piesei sau sunt doar actorii. Uneori, e greu sa mai faci diferenta daca cel care face o criza de nervi e personajul sau actorul. Ceea ce te duce cu gandul - imediat - la cate fete poti juca in decurs de 10 minute. Daca faci parte din Noi 4, vei vedea ca multe. Momentul crizei de nervi si exploziei de personalitate a Mariei, urmata de plecarea lui Manole de pe scena si de alta criza (cea a ratarii unui spectacol si a momentului-cheie) venita din partea Ilincai e de un haos absolut. Aproape ca te intrebi daca asa e spectacolul sau chiar se destrama piesa sub ochii tai. Revenirea lui Manole te intoarce in piesa-telenovela. Printre rasete si evadari, isi face loc monologul unei copilarii singuratice. Stii ca e o scena dintr-o piesa (aceea piesa cu buget redus la a carei punere in scena asisti) si, chiar si asa, taci. Inainte sa ai lacrimile in coltul ochiului, realitatea revine." (Oana Duma, Foreverfolk)

Intr-un interviu Lia Bugnar descrie intamplarea fericita din care s-a nascut piesa de teatru Noi4: "Eram patru actori in curte la Green la o cafea si acolo limita e foarte mica intre daca stai la masa la o cafea sau repeti ceva. Si la un moment dat am zis: Dar nu ma duc eu acasa si scriu o piesa si maine ne vedem in acelasi loc si toti care vor veni si ne vor intreba daca suntem la o cafea, iar noi le vom spune ca repetam pentru un spectacol?"

In acelasi interviu Marius Manole povesteste despre gradul de dificulate al spectacolului : "Iti trebuie o mare concentrare pe parcursul acestui spectacol sa tii o linie a personajului, care este foarte fragila si foarte la limita. E foarte usor sa cazi in penibil."