Acum sase ani, George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis, a inceput sa scrie o mare poveste, folosind o litera puternica: o vocala, care rasuna si acum pe holurile teatrului: O, de la Olga Tudorache. Pentru ca Olga Tudorache a deschis noul teatru cu un spectacol memorabil: "Peste cu mazare". Iar acel spectacol a fost declaratia de razboi a unui actor devenit manager. Lupta a fost dura, dar George Ivascu a avut langa el mari aliati: actori, regizori, scenografi, masinisti. Povestea continua, iar anul acesta, o alta litera, la fel de puternica, va deschide un nou capitol la Metropolis: litera R, de la Radu Beligan. Pentru ca anul acesta, Radu Beligan va reveni pe scena, intr-un nou spectacol, dupa o pauza de opt ani. Intre aceste doua coperte sta istoria tanara a Teatrului Metropolis: Olga Tudorache si Radu Beligan. Iar "Lectia de violoncel", in regia lui Felix Alexa si in interpretarea maestrului, este un cadou de sase ani pe care Radu Beligan il face teatrului si spectatorilor lui.

Teatrul Metropolis implineste 6 aniFoto: Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis nu precizeaza data premierei spectacolului "Lectia de violoncel".

"Aniversarea unui teatru este nu doar o sarbatoare a actorilor, a regizorilor sau a scenografilor, ci, mai ales, a publicului care da sens muncii lor. In sase ani, dintr-o casa de cultura care mirosea a comunism, pentru ca asa am gasit-o, ne-am transformat intr-un teatru colorat, dinamic, care are si cate trei spectacole pe zi, lucru unic peisajul teatral romanesc", spune George Ivascu, directorul Teatrului Metropolis.

Ceea ce parea o utopie, aparitia unui teatru in vremuri in care nimeni nu mai investea in cultura, s-a transformat in certitudine. La Teatrul Metropolis au urcat timid, pe scena, actori tineri, care acum sunt mari vedete. Pe scena de la Metropolis au venit tinerii sa invete de la actorii experimentati si varstnicii sa invete de la tineri.

In sase ani, la Teatrul Metropolis s-au montat peste 100 de spectacole in care au fost implicati mai mult de 500 de artisti, iar publicul care invadeaza teatrul confirma in fiecare zi sloganul "Un teatru deschis cu casa inchisa!".