Valentin Iovan, un jurist care a lucrat in cadrul Directiei Sanitar- Veterinare Dolj, a fost numit recent in functia de secretar general adjunct al Institutului Cultural Roman, scrie Romania Libera. Iovan este membru PSD si secretar executiv al PSD Diaspora. El a fost detasat pe functia de secretar general adjunct in ICR, procedurile fiind in curs de desfasurare, a confirmat pentru Romania Libera departamentul de Comunicare al Institutului Cultural Roman.

Romania Libera mai noteaza ca ICR nu a primit inca un CV al noului secretar general adjunct, pentru a putea oferi mai multe informatii despre traseul profesional al acestuia. Potrivit publicatiei on-line oltenasul.ro, Iovan este jurist de profesie si a ocupat mai multe functii in administratia publica, la nivel judetean sau central, activand la DSVSA Dolj si DGASPC Dolj, in cancelaria prefectului de Dolj, in perioada mandatului de prefect al lui Florin Stancu, dar si in aparatul MAI, la Secretariatul de Stat pentru Comunitati Locale, in primul mandat al Guvernului Ponta.

Potrivit regulamentului de organizare al ICR, secretarul general adjunct indeplineste functiile delegate de catre presedinte si secretarul general.

Romania Libera aminteste ca la ICR au existat cateva numiri controversate, dupa ce Institutia a fost trecuta, prin ordonanta de urgenta, din subordinea Presedintei in cea a Senatului Romaniei.