Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca va depune plangere la CSM impotriva judecatorului de la Judecatoria Craiova care a admis cererea de incuviintare a executarii silite a deciziei Tribunalului Dolj, prin care a decis ca Fotbal Club Universitatea Craiova SA poate continua sa joace pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, unde municipalitatea ii interzisese echipei lui Adrian Mititelu sa mai intre. Lia Olguta Vasilescu a spus ca executorul adus chiar de Mititelu nu a putut sa execute ordonanta presedintiala, intrucat si-a dat seama ca nu sunt indeplinite conditiile legale, in sensul ca domeniul public al statului nu poate fi executat silit.

Primarul Craiovei sustine ca "Aceasta ordonanta putea sa fie opozabila eventual municipalitatii, in niciun caz Ministerului Tineretului si Spotului. Din cauza asta, executorul de ieri nu a putut sa faca executarea, pentru ca si-a dat seama ca nu sunt indeplinite toate conditiile legale. Si este, atentie, executorul ales de Mititelu, nu de municipalitate. O alta chestiune foarte importanta este ca nu se poate face executare in proprietatea publica a statului. Nu in Romania, nu in UE, dar uite ca se poate la Craiova. Exista totusi un judecator in Craiova care a hotarat ca se poate, desi e imposibil asa ceva! Vom face plangere la CSM impotriva acestui judecator. Hartman Tiberiu, judecatorul care i-a dat castig de cauza lui Mititelu, inteleg ca joaca fotbal saptamanal cu adjunctul lui Napoli."

Mai mult, Olguta Vasilescu a amenintat ca municipalitatea va face plangeri penale pentru fals, uz de fals si evaziune fiscala in speta patronului FC Universitatea Craiova, care pretinde ca are acte ca a investit bani in complexul Ion Oblemenco, desi firma care ar fi facut lucrarile este o firma din Israel care in realitate nici nu exista. Olguta Vasilescu a precizat ca nu este vorba de un conflict intre ea si Adrian Mititelu, ci doar de aplicarea legii. "Domnul Adrian Mititelu nu mai avea contract (n.red.: pentru Stadionul Ion Oblemenco) cu Primaria din anul 2010, iar din 2008 nu a mai achitat nici o suma de bani cu titlu de redeventa, taxa sau impozit ori plata a utilitatilor. In 2011, municipalitatea a cerut instantei sa dispuna evacuarea FC Universitatea Craiova din incinta stadionului pentru neplata datoriilor de redeventa si utilitati. Din acel an, stadionul a fost, practic, abandonat si ati vazut cu totii cum l-am preluat in 2013, pentru ca ati fost acolo, ati filmat si fotografiat. Ca sa impiedice evacuarea ceruta de primarie in 2011, Mititelu a solicitat prin instanta despagubiri de 3.000.000 de euro, reprezentand plata unor modernizari pe care pretinde ca le-a facut. Acest proces ar fi trebuit sa se finalizeze pana astazi, de fapt ar fi trebuit sa se finalizeze imediat. Asta pentru ca ar fi trebuit sa se ia in considerare ca, prin contract, Adrian Mititelu se angajase ca, daca vor fi facute modernizari la acest stadion, costul nu va fi decontat de municipalitate", a explicat Vasilescu.

Olguta Vasilescu a mai spus ca s-a luptat sa existe echipa de fotbal in oras, iar daca la ora actuala exista doua echipe de fotbal bune, care se bat in fruntea clasamentului, oamenii trebuie sa fie multumiti. "Eu nu am nimic cu echipa FC Universitatea Craiova. (...) M-am luptat sa avem echipa in oras, dar nu am putut cu Mititelu. (...) Imi pare rau pentru acei jucatori care sunt tarati prin tribunale", a mai declarat Olguta Vasilescu, care a precizat ca problema municipalitatii nu este echipa si faptul ca vrea sa joace pe stadion, ci problemele care tin de nerespectarea legea.