Spectacolul "Cabaretul cuvintelor" de Matei Visniec, regizat de Alexandru Nagy, va avea loc duminica, 20 octombrie, ora 22:00 la Godot Cafe Teatru, str. Blanari nr 14. Din distributia spectacolului fac parte actorii Aida Avieritei, Octavian Costin, Ionut Niculae si Stefan Pavel.

Cabaretul cuvintelorFoto: Teatrul Independentilor Profesionisti

"Cabaretul cuvintelor" este cea mai noua productie teatrala semnata de TIP-Teatrul Independentilor Profesionisti, singurul teatru destinat actorilor profesionisti independenti din Romania, al carui membru fondator este Alexandru Nagy.

Proaspat absolvent al masteratului de regie al East 15 Acting School de la Londra, Alexandru Nagy a montat doua spectacole in capitala Marii Britanii: "Sexul femeii ca un camp de lupta in razboiul din Bosnia" de Matei Visniec la ICR Londra si "Al optulea continent" de Anthony Clark la Teatrul Tristan Bates, iar acum revine pe scena bucuresteana cu spectacolul Cabaretul cuvintelor de Matei Visniec la Godot Cafe-Teatru.

Alexandru Nagy a infiintat Teatrul Independentilor Profesionisti ca parte a evolutiei sale in cariera, regizorul afirmand intr-un interviu ca infiintarea Teatrului Independentilor Profesionisti este dovada vie ca lucrurile se intampla la timpul prezent in cariera sa.

Alexandru Nagy are doua premiere in aceasta saptamana si pot fi vazut si ca actor in The Bald Soprano in regia Valeriei Sitaru pe care il vom juca pe 8 si 9 noiembrie la Empty Space Theatre in Phoenix, Arizona, Statele Unite ale Americii.

Dupa premiera de duminica a spectacolului Cabarateul cuvintelor, Alexandru Nagy pleaca la Opera din Brasov unde a montat prima parte din Tripticul lui Giacomo Puccini "Il Tabarro" - spectacol dedicat marelui tenor roman Vasile Moldoveanu, ce va avea loc pe 26 octombrie.

Aida Avieritei a obtinut Premiul pentru cea mai buna actrita la Gala Hop de anul acesta, sectiunea individual, pentru rolul din "De ce fierbe copilul in mamaliga", dupa Aglaja Veteranyi, precum si pentru intruchiparea Lizei Minnelli.

Octavian Costin a obtinut premiul Amza Pellea la Gala Hop 2013, pentru cel mai bun actor, pentru rolul Steve din "Aproape" de John Cariani, precum si pentru intruchiparea lui Tom Waits.

Ionut Niculae a jucat in productii de succes precum filmul Rocker si piesa de teatru Hotii de frumusete de Pascal Bruckner.

Stefan Pavel este un vechi colaborator al tanarului regizor Alexandru Nagy in spectacole precum Asteptandu-l pe Godot si The Human Trashcan.

"La ce bun sa mai povestesti povesti, cand fiecare cuvant este o poveste, daca fiecare cuvant este o poveste si fiecare intalnire dintre doua cuvinte este o poveste noua, inseamna ca atunci cand se intalnesc doua cuvinte, se intalnesc trei povesti. Da, trei povesti se intalnesc de fiecare data cand se intalnesc doua cuvinte. Trei povesti frumoase, nespuse, NOI, se intalnesc si se povestesc intre ele cand se intalnesc doua cuvinte." (Matei Visniec)