Vineri, 27 septembrie, incepand cu ora 17.00 in Parcul Tineretului - intrarea Sincai, la Muzeul Antipa si Platforma Magurele mintile curioase sunt asteptate sa se intalneasca cu stiinta.

Noaptea Cercetatorilor 2013Foto: www.noapteacercetatorilor.eu

Printre institutele de cercetare si oamenii preocupati de stiinta care si-au confirmat participarea se numara Ionut Budisteanu, romanul care la doar 18 ani a castigat marele premiu de inovatie cu masina proiectata de el sa se conduca singura, Alexandru Mironov, omul care a fascinat imaginarul stiintific al unei generatii, Centrul pentru Studii Complexe, cu ateliere interactive de biofeedback, drone, roboti, magneti, interactiune de forte, Discovery Channel, care sarbatoreste experimental 10 ani de MythBusters la Noaptea Cercetatorilor.

Evenimentul va fi impartit in patru zone mari: SciFUN, Knowledge, Agora - Salonul Cercetatorilor si Exploratorilor Neconventionali si zona Uniunii Europene. Acestor zone, in Bucuresti, li se alatura Scena care va gazdui pe cine altcineva decat ROA (Rise Of the Artificial), incepand cu ora 21:00. Intrarea este libera!

Noaptea Cercetatorilor este un eveniment organizat sub egida Uniunii Europeane simultan in toate tarile membre. In a patra vineri a lunii septembrie, anul acesta in 27, participantii din peste 300 de orase vor construi impreuna harta stiintifica a Europei. Poti contribui si tu in Zona UE.

Zona Knowledge este dedicata institutelor de cercetare. In Bucuresti vom afla cum pot fi crescute performantele corpului uman la standul Institutului de Cercetare pentru Sport, cum ritmul inimii este mai corect asemanat unei melodii decat unei simple batai, prin intermediul uneia dintre prezentarile Centrului pentru Studii Complexe, vom putea analiza fosile gasite pe teritoriul Romaniei la standul Institutului de Geologie si, bineineteles, aici vor fi prezenti reprezentanti ai platformei de cercetare Magurele, sa ne vorbeasca despre constructia celui mai mare laser din Europa.

Exploratori neconventionali si provocari stiintifice in zona SciFUN, cu granita de dezbatere asigurata in zona Agora de Salonul Cercetatorilor si Exploratorilor Neconventionali.

Curiosi? Urmariti pagina web a evenimentului - www.noapteacercetatorilor.eu, confirmati prezenta si fiti la curent cu noutatile pe pagina de Facebook.