Muzeul National de Istorie a Romaniei organizeaza intre 25 septembrie si 6 octombrie o expozitie cu diverse aparate si echipamente tehnice din secolele trecute cu obiecte ce au apartinut unor mari personalitati precum Carol Davila si Emil Racovita.

Trusa medicala ce a apartinut lui Carol DavilaFoto: MNIR

Expozitia cuprinde o colectie impresionanta de aparate si echipamente tehnice din secolele trecute, folosite atat in cercetare, cat si in viata de zi cu zi, dar si o colectie de aparate fotografice de epoca, din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei.

Fie ca este vorba despre o trusa de farmacie de acum 400 de ani sau de trusa de cercetari biologice a lui Grigore Antipa, de microscopul dr. Ioan Cantacuzino, de costumul de explorator si notele de calatorie ale lui Emil Racovita, remarcabil cercetator roman in domeniul stiintelor naturii sau de instrumentele de chirurgie folosite pe front de medicul Carol Davila, publicul vizitator va avea o ocazie rara de a arunca o privire spre o lume disparuta si sa inteleaga mai bine lumea in care traim.

Expozitia va fi deschisa in perioada 25 septembrie - 6 octombrie 2013, in intervalul orar 10.00-18.00. Expozitia este organizata in colaborare cu cu Asociatia Secular Umanista din Romania "Indrazneste sa gandesti" si se numeste "O privire spre tehnologia trecutului".