Piesa "ORFANI" de Dennis Kelly, un thriller psihologic despre realitatea contemporana, pus in scena la Teatrul Act, va avea premiera sambata 21 septembrie si duminica 22 septembrie de la orele 19.00.

Spectacol Orfani, Dennis KellyFoto: Afis

"ORFANI" de Dennis Kelly (traducerea Deea Avram) exploreaza violenta in mediul urban si felul in care aceasta influenteaza viata linistita a unui cuplu de conditie medie. Este o privire plina de umor, dar in esenta sumbra, asupra vietii moderne, guvernata de lipsa de comunicare si incredere, care pune in oglinda lumea infricosatoare aflata dincolo de propria usa si aparenta siguranta a caminului.

Un cuplu perfect. O cina perfecta. O ușa trantita, care schimba tot: o seara ce promite sa fie lunga si plina de surprize. Danny si Helen impart fericirea calma a „celulei societatii” care si-a gasit oaza de confort in mijlocul „lumii dezlantuite” de afara. Dar seara le este data peste cap de Liam, fratele lui Helen, care apare brusc la usa intr-o ipostaza socanta insotita de explicatii pe masura. Urmeaza o avalansa de dezvaluiri si decizii surprinzatoare care ameninta sa destrame iremediabil lumea linistita a cuplului.

S-a zis ca infernul sunt ceilalti. „Orfani” ne arata ca infernul suntem noi, atunci cand ne simtim amenintati. Atunci cand nu mai exista nici un adapost si nici o iluzie a sigurantei si cand lumea de „afara”, cu probleme care „nu ne privesc”, da buzna in sufrageria noastra dichisita si ne strica planurile de viitor caldut. Atunci cand din martori devenim complici.

Cat de departe suntem dispusi sa mergem pentru a-i proteja pe cei dragi? Unde se termina grija legitima si unde incepe panica? Cu ce pret supravietuim violentelor mici, cotidiene, si cum putem inchide ochii la ceea ce se intampla in jurul nostru?

Spectacolul regizat de Elena Morar are urmatoarea distributie: Simona Cuciurianu, Ionut Grama, Laurentiu Banescu.

Elena Morar: <>