Dupa succesul fulminant de pe scena Galei Hop de la Costinesti, spectacolul Noi4 de Lia Bugnar revine la Bucuresti sambata, 14 septembrie, ora 22:00 la Godot Cafe Teatru, str. Blanari nr 14. Distributia spectacolului Noi 4 in regia Dorinei Chiriac este formata din actorii Maria Obretin, Ilinca Manolache, Lia Bugnar si Marius Manole. Pentru rezervari apelati 021 316 1682/ 0736414244.

Noi 4Foto: Adi Bulboaca

Noi4 de Lia Bugnar este un spectacol de senzatie fara sa caute senzationalul. Astfel, in sala de club de la malul marii reci, nivelul de perceptie al piesei s-a modificat dramatic. Tot ce am vazut pe scena ca o pasarela de moda a clubului a fost o poveste de viata, nerepetata in culise, dar care se repeta continuu in viata de zi cu zi.

Maria Obretin este femeia inselata de sot care isi accepta soarta definitiv, iar aceasta situatie pare contextul absolut al conditiei femeilor superbe si misterioase din Romania zilelor noastre. Femeia superba va fi indragostita intotdeauna de o subspecie barbateasca - scund, chelios, cu putina burtica, cu precadere afemeiat. Iar pentru dragostea neimpartasita, dar provocatoare a unui astfel de barbat, femeia superba prefera sa verse lacrimi cu nemiluita, pe care sa le toarne intr-o poveste acida prietenei ei cele mai bune, ca si cand ar fi rezolvat problema prin acest lucru.

"Nu stiu cat o sa mai rezist asa! Probabil ca mult..."

Ilinca Manolache, furibunda cu lacrimi multe si cu o energie cotropitoare a fost pe departe deliciul serii; o joaca in Noi 4 pe tanara care a tras lozul castigator - a gasit un barbat insurat, care ii spune ca este femeia vietii lui si care o face sa se simta diva, chiar daca are un mic amanunt peste care a trecut fara nicio problema. Ilinca intruchipeaza tipologia fetelor de 18 ani din ziua de azi - ar face orice pentru dragoste, chiar daca ea vine rationalizat din partea unui barbat insurat, 2 ore pe saptamana.

"Spune-mi in fata cui te umilesti ca sa iti spun cine esti."

Un barbat prefera mai multe tipuri de femei in viata lui - femeia de cartier este de departe o supratipa, de la care barbatii au mai degraba de invatat. Asa se face ca apare Otilia, careia doar Lia Bugnar ii mai da de lucru, si care - prin replicile sale taioase ca un cutit bine ascutit -, le pune la punct pe Maria si Ilinca, crescand astfel numarul reactiilor din partea publicului aflat in sala.

"Daca si voi astea maritate aveti nevoie de lectii de canto, ne luati painea de la gura."

Mai rar o piesa in care sa te regasesti in toate personajele. Marius Manole e un Victor care o cauta pe femeia vietii sale pe toate drumurile, chiar daca lasa suferinta in urma sa, dar raul sau interior si dorinta de a o gasi este mai adanca decat orice alta suferinta exterioara. Nu tinem deloc cu Victor in povestea asta. Femeile l-ar huidui pe un Victor adulter, in timp ce barbatii l-ar aplauda. Dar, de fapt, uiti de orice fel de judecata cand auzi povestea lui. (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)