Spectacolul de teatru "7 dintr-o lovitura" scris si regizat de Lia Bugnar, cu actorii Marius Manole si Ilinca Manolache in rolurile principale, se joaca joi, 29 august, la ora 20:00, la Godot Cafe Teatru, strada Blanari nr 14. Accesul in sala de spectacol se face in baza rezervarilor la numerele de telefon 021 31 61 682 / 0736 414 244. "In varianta de la Cafe Godot (desi piesa se joaca si in alte spatii independente), ii aduce laolalta pe Ilinca Manolache, Anghel Damian, Catalin Babliuc, Lia Bugnar, Andrei Runcanu, Nicoleta Lefter, Marius Manole si Maria Obretin. O distributie care functioneaza de minune. O placere de a juca si a se juca pe scena, o placere de a face teatru si a darui teatru cum rar intalnesti.

Afis 7 dintr-o lovituraFoto:

"Fara decoruri - doar sapte scaune - printre doze de umor bine plasate, spectacolul vorbeste despre o problema a societatii noastre si abordarea e departe de a fi simplista sau la indemana. Lia Bugnar stie pe ce butoane trebuie sa apese, stie sa aleaga cuvintele cele mai potrivite, numele personajelor etc. - o mie de ani daca te-ai gandi, si tot n-ai gasi nume mai potrivit pentru pisicuta harpistei decat Madame Bovary sau pentru broasca testoasa din "Fata din curcubeu" decat Matusalema... Si insist asupra scriiturii, pentru ca in acest caz tocmai scriitura este structura puternica a spectacolului si cea care face ca Lia Bugnar si trupa ei fara nume sa se distinga in peisajul teatral autohton. Ceea ce nu minimalizeaza deloc meritele interpretarii, dimpotriva. Fiecare dintre rolurile din "Sapte dintr-o lovitura" e o mica bijuterie, lucrata ca-n joaca. Opt individualitati, opt caractere definitorii, construite impecabil, de la fata parasita de iubita si putin toxicomana, la baiatul - Rac timid, de la fata stapana pe ea, care vrea cu orice pret cariera in televiziune, la harpista sensibila, la producatoarea emisiunii sau la tanarul Nick, cel mai inteligent si acid dintre cei prezenti.

Subiectul e, cum spuneam, cu si despre lumea noastra: obsesia pentru televiziune si a televiziunii pentru rating naste monstri de ambele parti, telespectatori si realizatori. O lume cruda in care, de dragul audientei, fiinta este anulata si in locul ei activeaza un mic robot ce mimeaza acele valori la care cu totii ne raportam si in care nimeni nu mai crede cu adevarat si pe care nu le mai recunoaste. Subtil, textul arata cu o cruzime care-ti ingheata zambetul pe buze cum telespectatorul, in goana dupa senzational, ridica in permanenta stacheta a ceea ce se cheama senzational. Sex in direct, crima in direct, sinucidere in direct... Telespectatorul voteaza "dragostea" numai atunci cand este falsa. Iar ideea este frumos condusa in spectacolul Liei Bugnar. Sapte oameni, patru barbati si trei femei, sunt inchisi trei zile si trei nopti intr-un studio de televiziune, unde sunt filmati nonstop: o falsa proba pentru o telenovela. Fiecare vrea rolul pentru bani, unii sunt dispusi sa faca orice, fiecare are motivele lui, unele mai emotionante, altele mai putin. Acest gen de falsa competitie scoate la iveala toata monstruozitatea unei lumi. Doua povesti de dragoste adevarata se nasc in cele trei zile. Telespectatorii nici nu le vad si o aleg pe a treia, pe cea de fatada, pe cea contrafacuta... Una dintre cele mai frumoase si mai sensibile scene - text si interpretare - ramane cea in care tanarul goneste peretii (nu e o gluma, chiar se bate cu ei ca Fat-Frumos in povesti) ca sa nu mai vina peste fata de care se indragosteste si care intra intr-un usor sevraj..." (Monica Andronescu, yorick.ro)