Ce este InnerSound? Bucurie. Pentru ca e facut cu drag, de oameni creativi şi entuziaşti, care cred în artele noi şi în fuziunea lor: de la muzică contemporană camerală, la fotografie, film şi pantomimă.

Ce este InnerSound? Mister. Pentru că nu numai misterul medieval şi mutaţia sa actuală, spectacolul multimedia, ne inspiră în această a doua ediţie (“Mysterium”, 26-31 august 2013), ci şi taina, vraja ascunsă în tot ce ne înconjoară. O veţi simţi în expoziţia de fotografie intitulată, cum altfel, “Mistere Contemporane” (Johanna Si, Şerban Mestecăneanu, Lucian Muntean, Cornel Brad, Cristina Irian, Mihai Cucu, Sabina Ulubeanu şi câştigatorii concursului cu acelaşi nume) care se va lansa în prima zi de festival, la Casa Löwendal. O veţi intui în “Dark Room Auditions”, o instalaţie de muzici electronice şi electroacustice care vă va permite să intraţi din Piaţa Amzei direct într-o oază de magie sonoră (Black Box, Amzei 5, din 27 august).

Ce este InnerSound? Sunet. Muzică mai nouă şi mai veche în seria de concerte “Întâlniri în timp şi spaţiu” revelată de interpreţi minunaţi. Art-pop hipnotic de pe meleaguri olandeze: grupul Controllar (MNŢR, 31 august) pendulează între experimental, frumuseţe pură şi senzualitate cu ajutorul vocii excepţionale a lui Anat Spiegel, care va susţine în cadrul festivalului şi un recital solo (MNŢR, 30 august).

Ce este InnerSound? Joc. Mai precis, Mihai Bisericanu, un actor care nu are nevoie de nicio prezentare şi care va oferi în seara de 29 august (UNMB) un mini-spectacol inedit în spaţiul românesc: un concert-pantomimă ţesut în jurul muzicii unui mare compozitor al secolului XX, György Ligeti, şi a degetelor electrizante ale pianistei Adriana Paler-Nicolescu. Mai precis, Irinel Anghel, un alt nume sonor, de această dată, al plajei experimentale, care va ţese şi ea plasa “Arachneei”, din sunete, mişcări si visuals-urile fascinante ale lui Mihai Cucu (Clubul Ţăranului, 30 august).

Ce este InnerSound? Multimedia. Forma predilectă pe care o încarnează arta contemporană. De la noi (“The Bright Side of Mechanisms”, spectacolul ansamblului opus.art şi invitaţii lor), şi de la ei (“Gest - Interpretare, Reacţie, Comunicare”, spectacolul grupului polonez Bytom Crew and Friend), ambele în 29 august (UNMB). Ce este InnerSound? Gând. Aşternut în vorbe de participanţii la “Five O’Clock Symposium” (MNŢR, 28 august), fie ei muzicologi, fotografi, performeri sau compozitori. La finalul simpozionului, o mică lecţie de compoziţie experienţiala cu Irinel Anghel.

Ce este InnerSound? Film. Tineri regizori, tineri compozitori şi tineri interpreţi talentaţi în Seara de Film Mut cu muzică live (MNŢR, 30 august), un proiect inedit InnerSound la care participă anul acesta 14 scurtmetraje. Filmele vor fi traduse sonor traduse sonor de către unul din cei mai activi dirijori din România, în ciuda vârstei: Gabriel Bebeşelea.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul nostru, innersoundfestival.webs.com/.