"Comedie neagra" este spectacolul ideal pentru o portie sanatoasa de ras intr-o seara de vara, cu o bautura rece in fata, in Centrul Vechi. Textul plin de savoare, jocul actorilor care nu se lasa mai prejos si alternanta lumina/intuneric - marea provocare a spectacolului - fac deliciul publicului intr-un spectacol care se joaca doar pe... intuneric. Comedie neagra va asteapta numai dupa 10 seara, la Godot Cafe Teatru.

Comedie neagra Foto: Catalina Flaminzeanu

Peter Shaffer a scris "Comedie neagra" in 1965. Actiunea celebrei farse se petrece intr-un apartament din Londra in timpul unei pene de curent. Lumina devine intuneric si intunericul lumina.

Actorul Istvan Teglas joaca, astazi, rolul pe care Stefan Banica il juca in 1967 pe scena de la Bulandra.

Brindsley Miller, un tanar sculptor si logodnica lui Carol Melkett "imprumuta" mobila scumpa si obiecte de anticariat de la vecinul lor Harold Gorrringe pentru a-i putea impresiona pe un milionar care este asteptat sa vina in vizita pentru a cumpara cateva dintre sculpturile lui Brindsley si pe tatal lui Carol. Curentul cade, Harold se intoarce mai devreme, apare un electrician cult si pasionat de arta, vine si fosta iubita a lui Brindsley, pentru a intregi o seara in care incurcaturile se tin lant.

"Comedie neagra" dupa Peter Shaffer

Regia: Cosmin Alexandru Purice

Cu: Istvan Teglas, Mihai Smarandache, Marius Chivu, Alina Popescu, Ana Maria Lazar, Andreea Samson, Madalin Mandin.

Traducerea: Alexandru Mihail

Scenografie si costume: Ioana Burtescu

Grafica afis: Andrei Cristian Petrescu

Urmatoarele reprezentatii:Comedie neagra se joaca joi, 22 august, la ora 22:00, la Godot Cafe Teatrusi sambata, 24 august, la ora 19:30, la Clubul Taranului de la Muzeul Taranului Roman (in cadrul Festivalului Undercloud).