Intre 11 si 18 august are loc Turneul Extraordinar Internațional Descoperă România. Violonistul Simon Csongor, violista Kardos Margit și violoncelista Csilla Kecskes Aved, adică ICon Arts Trio, vă invită într-o călătorie muzicala extraordinară care a inceput duminica, 11 august la Roma (Italia) si continua in Romania la Domeniile Ostrov, Palatul Peles si Palatul Mogosoaia.

Ansamblul va prezenta lucrări atractive, de mare valore din repertoriul universal: Aubade de George Enescu, Serenada op. 10 de Ernő Dohnányi și Trio-ul de coarde D 581 de Franz Schubert.

Turneul muzical incepe în capitala Italiei, Roma, la Accademia di Romania, 11 august; pe malul Dunării, în sala de degustare de la Domeniile Ostrov, vineri 16 august, ora 19; în sala muzică a Castelului Peleș, sâmbătă 17 august, ora 17 și în sala scoarțelor din Palatul Mogoșoaia, duminică 18 august, ora 17.

Organizatorii evenimentului, Radio România Cultural, Asociația Pro Valores, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România şi ExcesMusic vă propun astfel să descoperiți o Românie reală, o Românie a înțelegerii și conlucrării interetnice, o Românie a oamenilor talentați, creativi și valoroși, o Românie cu un potențial cultural – turistic imens.

Icon Arts Trio este alcătuit din muzicieni valoroşi, care s-au impus la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale şi s-au perfecţionat cu muzicieni de renume.

Violonistul Simon Csongor, o valoare a şcolii muzicale târgu – mureşene, a câştigat peste 10 premii la concursuri naţionale şi internaţionale, a susţinut recitaluri în întreaga ţară şi concerte în calitate de solist cu diferite orchestre, este Student al Academiei Gheorghe Dima din Cluj şi deşi are doar 20 ani este membru al Filarmonicii Transilvania.

Violista Kardos Margit a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București. În prezent este membră a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș. Ca violistă a Cvartetului Arioso a participat la Festivalul de Muzică Academică de la Sighișoara și a susținut recitaluri în țară și străinătate.

Violoncelista Csilla Kecskes Aved este de asemenea din Târgu Mureş, în prezent studiază la Universitatea de Arte din Zurich (Elveţia), s-a remarcat în cadrul proiectului SoNoRo, a fost solistă a Filarmonicii târgu-mureşene şi a Orchestrei de Cameră din Budapesta.