Medicina moderna si medicamentele au scopul de a vindeca trupul, dar nu pot tine loc si de terapie emotionala pentru pacientii din spitale. Multi dintre ei sufera de boli incurabile sau sunt la varste la care au nevoie de o atentie speciala. Proiectul "Arta pentru viata" vine sa aline si sa-i provoace la optimism pe cei aflati in spitale. In fiecare "bolnav" putem descoperi un "artist".

Primul pas a fost deja facut, editia din 2012 a proiectului fiind dovada ca acest mod de abordare a celor aflati in perioada de recuparare in spital da roade. Actori, pictori, scriitori si specialisti in arta manuala au petrecut o luna alaturi de bolnavii din 5 spitale. Rezultatul: mai multe zambete, mai multa speranta, mai multa incredere.

In 2013 vrem sa mergem mai departe, ne propunem sa continuam sa ii bucuram pe aceia dintre noi care sufera pe un pat de spital. Am lansat concursul de proiecte artistice, avem parteneriate cu 3 spitale din tara si oferim 3000 euro pentru a pune in practica cele mai bune idei. Ce asteptam? Cat mai multe idei originale si cat mai multe proiecte inscrise in competitie.

Asteptam propuneri inovatoare si potrivite pentru a fi desfasurate intr-un spital. De la piese de teatru in care sa fie implicati pecienti, la ore de lectura si improvizatie, de la pictura si sesiuni de relaxare prin sunet si culoare la arta manuala, orice poate sa aduca un strop de fericire in vietile pacientilor aflati in spitale in perioada septembrie - octombrie 2013.

Asteptam propunerile artistice pana joi, 8 august, pentru oricare dintre cele 4 categorii: teatru, literatura, pictura si arta manuala. Proiectele castigatoare vor fi alese in functie de originalitatea si aplicabilitatea lor, juriul fiind compus din reprezentatii spitalelor. Concursul este sustinut de Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franta, cu o prezenta de 21 de ani pe piata locala si va fi pus in aplicare in perioada 1 septembrie si 1 octombrie.

Inscrie-te aici!