Expozitia "The Human Body", deschisa la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti pe 22 martie, a fost vizitata de peste 88.000 de persoane, stabilind un record absolut de vizitatori in circuitul muzeal romanesc, informeaza organizatorii evenimentului, potrivit Mediafax.

The Human BodyFoto: Expozitia The Human Body

Astfel, in aproximativ patru luni si jumatate, expozitia "The Human Body" - care si-a inchis portile duminica - a fost vazuta de peste 88.000 de persoane, stabilind un record absolut de vizitatori pentru circuitul muzeal romanesc.

Expozitia include peste 200 de exponate - corpuri umane reale (integrale sau sectiuni), care, prin disectiile la nivelul organelor si tesuturilor, ofera o perspectiva unica, tridimensionala, fidela asupra a ceea ce se afla sub piele, asupra miracolului trupului omenesc si a modului in care acesta functioneaza.

Extraordinarele exponate au fascinat deja peste 20 de milioane de vizitatori din intreaga lume, fiind prezentate in orase precum Londra, Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Budapesta, Dublin, Kiev, Lisabona, Madrid, Praga, Torino, Viena, Oostende.

Expozitia "The Human Body" isi propune sa schimbe modul in care vizitatorii percep corpul uman, oferindu-le acestora in premiera o sansa unica de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg. Nu in ultimul rand, scopul expunerii este acela de a-i determina pe vizitatori sa-si respecte si sa-si ingrijeasca organismul, acordand atentie felului in care aleg sa traiasca.

Exponatele sunt plastinate - o metoda de conservare definitiva a tesuturilor umane, prin tratarea cu cauciuc siliconic lichid. Rezultatul final este un organ sau un organism uman cauciucat, perfect conservat pana la nivel celular si in mod definitiv. Aceasta tehnica permite prezentarea corpului uman in toata complexitatea sa de sisteme: osos, muscular, nervos, circulator, digestiv etc. Procesul de transformare a unui intreg organism uman intr-un exponat plastinat poate dura mai mult de un an. Toate exponatele sunt tratate cu maxima grija si respect, transmit organizatorii evenimentului.

In prezent, in paralel, expozitia "The Human Body" se desfasoara in Cracovia, Polonia.

Totodata, la nivel international, expozitiile produse de organizatorii "The Human Body", ExHIBITION, au atras pana in prezent un public ce depaseste 50 de milioane de vizitatori.