Daca doriti sa aveti mici vacante culturale in oras in saptamanile viitoare (8-12 sau 15 - 19 iulie), puteti alege din programul Fundatiei Calea Victoriei scoli de vara in domeniile arte plastice, antropologie si folclor, dezvoltare personala sau arheologie. Va puteti bucura de experiente noi, atmosfera de vacanta si intalniri cu oameni interesanti chiar in orasul nostru, intr-o frumoasa casa de pe strada Popa Soare (la numarul 40), una din strazile preferate ale lui Mircea Eliade.

Scoli de vara la Fundatia Calea VictorieiFoto: Fundatia Calea Victoriei

La Scoala de vara Introducere in Arheologie (15-19 iulie) puteti incerca aventura marilor descoperiri ale istoriei: Troia si Stonehenge, Pompei, sarcofagul faraonului Tutenkhamen sau statueta lui Venus din Wilendorf. Lectorul Alexandra Ion va va invata cum trebuie facute fisele de descoperiri, cum se descifreaza o inscriptie romana sau cum se interpreteaza un profil stratigrafic.

Tot in perioada 15-19 iulie, cu istoricul Monica Neatu pornim intr-O calatorie imaginara in doua secole care au schimbat lumea: De la Impresionism la Belle Epoque si Avangarda.

Atelierul nu va fi o incursiune exclusiv istorica sau estetica in cele doua secole ci, mai degraba, o preumblare in imaginarul, bucuriile, visele si dramele oamenilor acestor veacuri in care atat de multe s-au schimbat: a aparut cinematograful, a fost descoperita psihanaliza, rolul femeilor in societate s-a modificat.

Despre viata si intamplarile unor figuri legendare ale muzicii clasice ne va vorbi pianista Andreea Butnaru la Scoala de Vara: Marii virtuozi ai muzicii si povestile lor de dragoste (15-19 iulie) . Vom afla mai multe despre pasiunile si framantarile marilor compozitori ale caror opere ne incata astazi: genialul Mozart, fascinantul Paganini, Liszt, delicatul Chopin, Brahms, excentricul Debussy si Rahmaninov. Ascultand fragmente din operele lor si urmarind proiectii cu imagini din epoca, vom incerca sa ne transpunem in atmosfera din acele timpuri.

Sub indrumarea Arinei Gheorghita, pictor si ilustrator de carte, vom redescoperi farmecul discret si frumusetea reclamelor Vintage si vom invata tehnici de ilustratie si desen folosite in acele vremuri.

La Scoala de vara: Ilustratie si Reclame vintage, in saptamana 8-12 iulie, vom lucra in penita, tus colorat, acril, tempera sau creion pastel si ne vom redescoperi creativitatea si originalitatea, fara interventia impersonala a computerului.

Pentru inscrieri, detalii si informatii puteti vizita site-ul fundatiei: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/, puteti sa ne scrieti la contact@victorie.ro sau puteti suna la mobil: 0723 167 892 si telefon fix: 021-321.30.22.

PROGRAM 8-19 IULIE:

Scoala de vara de Ilustratie si reclame vintage (8-12 iulie), cu Arina Gheorghita

De la Impresionism la Belle Epoque și Avangardă. O călătorie imaginară în două secole care au schimbat lumea (15-18 iulie), cu Monica Neatu

Odalisca: Traditia senzualitatii in pictura romaneasca (15-19 iulie), cu Arina Gheorghita

Scola de Vara: Marii virtuozi ai muzicii si povestile lor de dragoste (15-19 iulie), cu Andreea Butnaru

Scoala de Vara de Arheologie (15-19 iulie), cu Alexandra Ion

Scoala de vara de Dictie si de vorbire, cu Ionut Kivu, din 16 Iulie