Scriitorul si ilustratorul de carti pentru copii Maurice Sendak este omagiat de Google, la 83 de ani de la nasterea sa, printr-un logo animat in care sunt amintite unele dintre cele mai celebre personaje din volumele sale. El este mai ales cunoscut pentru romanul grafic "Where the Wild Things Are".

Logo Google pentru Maurice SendakFoto: captura ecran

Doodle-ul Google prezinta un drum in jurul lumii facut de personajele lui Sendak ca pe o scena care se roteste si isi schimba decorul.

Maurice Sendak

Maurice Sendak

Foto: Wikipedia

Sendak s-a nascut pe 10 iunie 1928 si a murit anul trecut, in urma unui accident vascular.

In 2008 anuntase ca este homosexual. El traia cu partenerul sau, dr. Eugene Glynn, de 50 de ani.

Sendak s-a inspirat de la multi ilustratori, incepand insa cu "Fantasia" cu lui Walt Disney si Mickey Mouse, care s-a "nascut" in aceeasi zi cu el.

Cartea care l-a faucet celebru, "Where the Wild Things Are" (1963), a fost controversata initial, din cauza aspectului considerat "grotesc" al personajelor de catre unii parinti.

Aceasta carte, vanduta in peste 19 milioane de copii pe plan mondial, prezinta aventurile unui baietel neastamparat, Max, care porneste intr-o calatorie imaginara, dupa ce a fost trimis de parintii sai la culcare fara sa isi primeasca cina, noteaza Mediafax.

Cartea a stat la baza mai multor adaptari cinematografice, dintre care s-au remarcat un scurtmetraj animat, lansat in 1973, si un lungmetraj regizat de Spike Jonze in 2009, dar si a unui spectacol de opera, in 1980.

Printre celelalte volume scrise de autorul american se numara "In the Night Kitchen", "Outside Over There", "Higglety Pigglety Pop!" si "The Nutshell Library".