Regizorul si pedagogul Catalin Naum, fondatorul Teatrului studentesc Podul, a incetat din viata joi, la varsta de 74 de ani, scrie ZiarulMetropolis.ro. Catalin Naum era unul dintre cei mai cunoscuti pedagogi de teatru din tara noastra si a descoperit, de-a lungul anilor, multe talente pe care le-a indrumat spre actorie.

Catalin NaumFoto: ZiarulMetropolis.ro

"Teatrul romanesc a pierdut un enorm pedagog. Un fauritor de Teatru. Sufletul Teatrului Podul. Un intelectual de mare rasa. Un artist exceptional. L-am respectat si iubit. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Domnul Catalin Naum!", a scris actrita Oana Pellea, pe contul sau de Facebook.

Catalin Naum a fost inmormantat sambata, la ora 11.00, la cimitirul Giulesti.

Nascut la 1 aprilie 1939, in Bucuresti, regizorul Catalin Naum a educat mai multe generatii de mari actori romani, la Teatrul studentesc Podul, printre acestia numarandu-se Adrian Titieni, Dragos Bucur, Dan Bordeianu, Gheorghe Visu, Claudiu Bleont, Oana Pelea, Ilinca Goia, Mihai Calin sau Bogdan Dumitrache, potrivit Mediafax.

Teatrul studentesc Podul a fost infiintat in anul 1967, la initiativa unor studenti la IATC (Magda Bordeianu, Teodor Sugar si Grigore Popa), in mansarda Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, iar in 1970, Catalin Naum a devenit regizor si mentor al trupei de actori.

Activitatea lui Catalin Naum la Teatrul Podul i-a desavarsit statutul de legenda, el fiind unul dintre cei mai apreciati pedagogi din domeniul artei teatrale.

Catalin Naum a avut si aparitii in filme, printre acestea numarandu-se "Furia", de Radu Muntean, si "Portretul luptatorului la tinerete", de Constantin Popescu.