Duminică 12 mai, începând cu ora 18.30, la Sadler’s Wells London’s Dance House, considerat a fi un templu al dansului si divertismentului cu o istorie de 330 de ani în Regat, Alina Cojocaru, prim-balerină a Companiei Regale de Balet de la Covent Garden, va susţine o gală de caritate în sprijinul organizaţiei Hospices of Hope, alături de partenerul său Johan Kobborg, prim-balerin la Covent Garden, informeaza baletromania.ro.

Alina Cojocaru Foto: Balet Romania

Potrivit sursei citate, repertoriul pregătit include repere din balete clasice dar şi neoclasice scrise de coregrafi celebri şi reprezentativi, respectiv Marius Petipa, John Neumeier, Tim Rushton sau Johan Kobborg. O seara încântătoare şi exclusivistă în care trecutul se va îmbina fantastic cu tendinţele prezentului în coregrafie dar şi cu elemente de anticipaţie ale viitorului.

Pe scena acestui regal vor urca alături de Alina Cojocaru prim balerinii English National Ballet, Daria Klimentova (desemnată în 2012 de criticii londonezi “cea mai bună dansatoare”) şi Vadim Muntagirov (awarded with a new “Lead principal title”), Steven McRae şi Johan Kobborg balerini ai Şcolii Regale de Balet, Thiago Bordin prim solist al Hamburg Ballet, Alexander Parish - Mariinsky Theatre dar şi Charlie Siem un virtuoz al viorii.

Steven McRae este şi un geniu al tap-danceului iar Johan Kobborg este capabil sa creeze personaje pe baza experienţei şi imaginaţiei sale dezvăluindu-şi astfel şi latura artistică şi emoţională, creativă şi inovatoare în lumea dansului.

La începutul lunii martie 2013, celebra noastră balerină Alina Cojocaru a făcut o vizită discretă în România, în cadrul căreia a observat de aproape modul în care este susţinută construirea unui centru HOSPICE de Îngrijire Paliativă în Bucureşti dar a făcut o vizită şi la Liceul de Coregrafie Floria Capsali din Bucureşti unde a observat desfăşurarea unei ore de studiu clasic, a făcut poze cu elevi ai liceului iar copiii s-au bucurat de ocazia de a cere autografe Alinei Cojocaru.

Balerinii români selectaţi pentru evenimentul exclusivist de la Londra vor dansa într-un fragment din “Johan Kobborg’s Salute”, care va fi totodată o premieră în UK sunt: Cosmin Marinescu, Bârzescu Maria Andreea şi Maria Mamara, copii cu vârste cuprinse între 11 şi 12 ani şi care au ocazia să traiască în “teatrul viselor dansului” momente ce cu siguranţă le vor marca cariera si personalitatea.

Pregatirea tinerilor balerini este asigurata de profesorii Liceului de Coregrafie: doamna Adriana Martiş, doamna Anca Mândrescu, doamna Lorelei Bari (în prezent director La Sylphide Studio Dans şi mentorul lui Cosmin) şi doamna Ana Caraianopol.