În prefaţa unui mult aşteptat turneu londonez ce va începe de data de 4 aprilie, Cvartetul ConTempo interpretează duminică 31 martie, la prestigioasa Galerie Hugh Lane din Dublin, Cvartetul nr. 2 compus de George Enescu. Programul mai include Cvintetul pentru pian de Brahms, una dintre faimoasele piese care se află la loc de frunte în repertoriul ansamblului. Cvartetului format din Bogdan Sofei (vioară), Ingrid Nicola (vioară), Andreea Banciu (violă) şi Adrian Mantu (violoncel) i se va alătura pianistul Ishay Shaer, unul dintre cei mai importanţi tineri pianişti din Israel.

Cvartetul ConTempoFoto: ICR Londra

Evenimentul se va deschide cu prezentarea unei apariţii editoriale de excepţie, George Enescu - un exil supravegheat? de Ladisalu Csendes, care dezvăluie o latură până acum necunoscută a exilului marelui compozitor, aflat constant sub ameninţarea Securităţii.

Plasată chiar în centrul Dublinului, Hugh Lane Gallery adăposteşte una dintre cele mai importante colecţii de artă modernă şi contemporană din Irlanda. În urmă cu 36 de ani, muzeul inaugura o serie de concerte duminicale care s-a dovedit un real succes şi care, de atunci, a fost organizată continuu în minunata Galerie a Sculpturilor.

În anul 1999 membrii Cvartetului ConTempo au fost invitaţi la Londra, de către Royal Academy of Music (RAM), să devină cvartet în rezidenţă pe o perioadă de trei ani, cu titulatura de Fellows ai RAM, instituţie unde au şi predat muzică de cameră. Din anul 2003 până în prezent, cvartetul a devenit, după o serie de audiţii, cvartet în rezidenţă în Irlanda. În tot acest timp, ConTempo a reprezentat România în peste 1.400 de concerte, pe scene prestigioase precum Wigmore Hall, Carnegie Hall, Filarmonica din Berlin, Opera House din Tel-Aviv, Gedai in Tokyo, obţinând un record de 14 premii în concursurile internaţionale de cvartete de coarde şi concertând în faţa unor mari personalităţi ale lumii precum Prinţul Charles al Marii Britanii, Papa Ioan Paul al II-lea sau Nelson Mandela. Contempo a realizat numeroase înregistrări, incluzand cele realizate pentru firma Universal cu celebra clarinetista britanică Emma Johnson, precum şi coloana sonoră pentru producţia "Band of Brothers", aparţinând lui Steven Spielberg şi Tom Hanks.