La finalul inscrierilor pentru cea de a doua editie a Galei Industriei de Carte din Romania, organizatorii anunta o crestere cu aproximativ 30% a numarului de participanti in competitie, institutii ce compun industria autohtona de carte (edituri, librarii, tipografii si biblioteci). Peste 100 de institutii si peste 600 de titluri concureaza la cele 10 premii de excelenta care vor fi inminate pe data de 25 aprilie, in cadrul celei de a doua editii a Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar”. Inscrierea proiectelor in competitie a avut loc in perioada 19 februarie-15 martie 2013.

Bun de tipar - 2013Foto: Headsome Communication

„Cea de a doua editie aduce cu sine schimbari in ceea ce priveste regulamentul general, plus doua premii speciale – din dorinta de a perfectiona proiectul si de a-l apropia de asteptarile profesionistilor din industria autohtona de carte. Numarul proiectelor inscrise anul acesta in competitie, cu 30% mai mare decit la prima editie, confirma faptul ca BUN DE TIPAR a cistigat increderea breslei, iar numele este pe cale sa devina un reper.” (Headsome Communication)

Joi, 4 aprilie, va avea loc pre-jurizarea. Din juriu fac parte: Simona Kessler – agent literar, Simona Kessler Copyright International Agency / Ion Bogdan Lefter – poet, critic si istoric literar, eseist / Laura Grünberg – scriitoare, socioloaga, autoare de carti pentru copii / Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck / Cristian Teodorescu – scriitor, jurnalist / Cristian Ghinea – politolog, jurnalist / Nicu Ilfoveanu – artist vizual / Cristina Bazavan – jurnalist si unul dintre cei mai importanti bloggeri autohtoni / Sabina Stirb – Head of CSR & Public Sector Division at GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare a proiectului „Cautatorii de povesti” si Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judetene Brasov.

Lista finalistilor va fi comunicata pe data de 5 aprilie.

Jurizarea finala va avea loc pe data de 17 aprilie, iar ceremonia de decernare a premiilor – joi, 25 aprilie, ora 18.00, in Aula Bibliotecii Nationale a Romaniei.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din Romania” isi propune sa marcheze reusitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atentia publicului asupra celor mai bune produse editoriale romanesti, in contextul in care se vorbeste tot mai mult de o criza a lecturii, a cartii sau a literaturii de calitate.

Profesionisti ai cartii – editori, autori, traducatori, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia sa se bucure de recunoasterea colegilor de breasla si a publicului in aceasta gala dedicata excelentei editoriale.

„Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din Romania” este un eveniment organizat de Headsome Communication si Federatia Editorilor din Romania (FER), cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National si in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, Asociatia Romana de Relatii Publice, Asociatia Librarilor din Romania si Infocarte.ro. Sponsor: Dacia.