RFI Romania isi muta studioul la Salonul de Carte din Paris, unde Romania este invitata de onoare. Din studioul instalat in standul Centre National du Livre (CNL), jurnalistii RFI vor realiza emisiuni speciale, reportaje si interviuri. Ne vom tine la curent ascultatorii cu una dintre cele mai mari manifestari literare internationale, care atrage peste doua sute de mii de vizitatori in fiecare an.

Din program:

Joi 21 martie

> 18h10 : 40 minute in direct, cu Luca Niculescu si Matei Visniec.

> 19h10 : Editie speciala inaugurare Salon du Livre

Vineri 22 martie

> 11h15 : Romania, invitat de onoare. Mihaela Dedeoglu alaturi de Jean Mattern (Gallimard), Horia Badescu (autor Gallimard), Ana Blandiana si Svetlana Carstean.

> 14h10 : Intre diplomatie si literatura, interviu cu Philippe Gustin, Ambasadorul Frantei in Romania si Bogdan Mazuru, Ambasadorul Romaniei in Franta.

> 18h10 : 40 minute. Luca Niculescu in dialog cu Norman Manea

> 19h10 : Art Cultura. Dan Parvu si Mihaela Dedeoglu in dialog cu Andrei Oisteanu.

Sambata 23 martie

> 12h10 : Traducerea, limba Europei. Luca Niculescu si Mihaela Dedeoglu discuta cu traducatori din limba romana : Laure Hinckel, Olimpia Verger, Marily le Nir si Jan Mijkin

> 16h10 Istorii franco-romane. Luca Niculescu in dialog cu istoricul Lucian Boia

Duminica 24 martie

> 12h10 : Tendinte Literare : Simona Kessler in dialog cu Mihaela Dedeoglu.

> 13h10 : Scritori romani la Paris. Matei Visniec si Mihaela Dedeoglu ii au invitati pe Bogdan Suceava si Matei Cazacu.

> 16h10 : Prietenii Romaniei. Luca Niculescu si Mihaela Dedeoglu alaturi de Fabienne Reuter, Clara Wagner, Jean-Francois Peres si Iulia Badea Guerite.

Luni 25 martie

> 10h15 : Bilant. Mihaela Dedeoglu si Matei Visniec, in dialog cu Virgil Tanase

"Les lettres roumaines a l'honneur a Paris" la RFI Romania, cu sustinerea Mira Telecom si Carrefour Romania, in parteneriat cu Romania Libera si HotNews.ro.