"Chutney", dupa Banana Yoshimoto, se joaca joi seara, 14 martie, de la ora 19:00, la Godot SubScena, noua sala studio de la Godot Cafe Teatru. Spectacolul ii are in distributie pe Valentina Popa, Istvan Teglas, Vitalie Bichir / Marius Manole.

ChutneyFoto: HotNews.ro

Un baiat si o fata suspendati pe o scara, deasupra iadului, privesc cu frica catre cazanul care clocoteste. O priveliste ametitoare, limbile de foc parjolesc totul in cale, caldura e insuportabila si totusi, ei doi nu se tin de mana. Chiar daca sunt cele mai apropiate persoane de pe lumea asta, chiar daca sunt cei mai buni prieteni, oricat de tristi si singuri ar fi, ei vor sa stea pe propriile lor picioare. Dar totusi dintr-o parte se vede ca sunt un cuplu, o femeie si barbatul ei, chiar daca ei nu se comporta asa.

Chutney, sosul dulceata/muratura, se gateste in fata noastra pe masura ce spectacolul isi urmeaza cursul, se spun replici, se arata sentimente si legaturi intre cele doua personaje principale, cu niste gaselnite foarte cool prin care textul initial, Kitchen, de Banana Yoshimoto, devine piesa de teatru.

  • REZERVARI: 021 31 61 682 / 0736 414 244 (L - D 12:00 - 19:00) / rezervari@godotcafeteatru.ro (L-V 12:00 - 19:00). Biletele pot fi cumparate de luni pana vineri intre orele 12:00 - 19:00.
  • "Chutney": reteta fericirii nu a fost inventata

Piesa "Chutney" este regizata de Vitalie Bichir, iar fiecare reprezentatie artistica este unica fiindca are un personaj surpriza. Istvan Teglas si Valentina Popa ne introduc in bucataria de realitati confuze a lui Victor si Sara, unde a gatitul reprezinta un motiv de a transforma amintirile in povesti, scrie Judy Florescu pe Ziarul Metropolis.ro.

"Cand am ramas singura mi-am dat seama ca realitatea are un gust teribil."

Bucataria este locul unde se traseaza punctele cheie ale unei relatii de dragoste. Tot ce tine de casnic in lumea aceasta nu are sens daca nu este facut in doi. Tot ce e frumos si plin de sens in doi devine urat si fara sens odata izbit de singuratate. Nu te poti bucura de dragoste decat daca este impartasita, iar aceasta distribuire sentimentala neprimita te imparte pe tine in mii de feluri, ce ar putea fi rescrise ca o carte de bucate a inimii, care in fiecare zi inventeaza o reteta noua de a iubi.

"Oare de ce cand mancam impreuna mancarea pare atat de buna?"

Ce inseamna bucataria fara o masa cu doua scaune si doua farfurii care asteapta doi oameni sa isi zambeasca si sa se iubeasca din priviri savurand acelasi fel de mancare? Ce e un frigider daca nu mai deosebim legumele congelate de inimile noatre congelate? Ce e un aragaz daca in loc sa fiarba la foc mic apa clocoteste neincrederea in sine si nesiguranta creata de exterior? Ce e omul daca nu este lasat sa iubeasca si sa fie iubit cum vrea el, nu cum se vrea de la el? Reteta iubirii nu a inventat-o nimeni.

"Era un miracol si totodata cel mai firesc lucru din lume."

Un lucru nou se invecheste o data ce devine un obicei. Ne dorim ca lucrurile bune sa dureze pana la sfarsitul vietii noastre, nu pana la sfarsitul vietii lor. E greu sa acceptam ca orice are o data de expirare, iar portia de fericire este cu atat mai savuroasa cu cat nu este dubla.

Marius Manole despre Chutney: "Mie imi place foarte tare piesa. Este un lucru atat de delicat, de fragil si de frumos facut in filigran. Parca nu e teatru. Vitalie Bichir a propus un concept nou pentru aceasta piesa: in fiecare seara sa vina alt prezentator. Vor fi diferiti oameni care vor prezenta povestea asta. Mi se pare un lucru foarte bun, fiindca tine proaspata si atentia spectatorilor si tine proaspata si atentia actorilor a lui Istvan Teglas si a Valentinei Popa, pentru ca se vor raporta in mod diferit la fiecare om cu care vor interactiona."

Spectacolul este o productie teatru' LA MASA.