Reprezentatia de duminica, 10 martie, ora 19.00, a spectacolului de opera Rigoletto de Giuseppe Verdi de la Opera Nationala Bucuresti il va avea ca invitat special pe tenorul Teodor Ilincai. Tenorul roman de renume mondial va putea fi ascultat interpretand pentru prima oara rolul Ducelui de Mantua pe prima scena a operei romane.

Tenorul Teodor IlincaiFoto: Opera Nationala Bucuresti

„Multumesc din suflet Operei Nationale Bucuresti pentru posibilitatea de a debuta in rolul Ducelui de Mantua. ONB este locul unde m-am format ca artist si unde ma simt acasa. Urmeaza prima mea premiera de Rigoletto la Deutsche Oper Berlin, asa ca acest debut este binevenit", a declarat Teodor Ilincai.

Recent, tenorul a interpretat, alaturi de soprana Anita Hartig, rolul principal din opera La Bohème (regia lui John Copley), pe scena Operei Regale din Londra (Royal Opera House – Covent Garden): „Colaborarea cu Royal Opera House a fost un vis frumos: totul, de la repetitii, organizare si colegi. Anita a fost exceptionala, nu cred ca s-a intamplat pana acum in istoria acestei institutii ca doi romani sa interpreteze rolurile principale dintr-un spectacol, iar publicul a fost entuziast si cald“, a afirmat Teodor Ilincai.

Printre colaborarile de mare importanta ale artistului se numara concertul din Valladolid - Spania (2011), alaturi de soprana Angela Gheorghiu. Pana in 2014, Teodor Ilincai este invitat sa cante pe scenele operelor din Monte Carlo, Hamburg, Viena, Berlin, Toulouse, Santiago de Chile, Londra, Paris etc.