Principele Radu al Romaniei si-a lansat, vineri, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, un volum bilingv romano-englez ce reda portretul reginei Ana de-a lungul timpului, prin intermediul unor fotografii de familie si a insemnarilor autorului.

CopertaFoto: Hotnews

'Regina are o poveste lunga cat mai multe romane, fiindca adolescenta fiind a trebuit sa plece in refugiu si a avut ocazia, pe care foarte putini tineri de astazi o au, sa mearga pe front, luptand pentru tara ei in al Doilea Razboi Mondial, la varsta de doar 19 ani. De asemenea, a trait un exil lung cat o viata, a avut cele mai neobisnuite profesii pentru a-si tine familia, a adus pe lume cinci fete, ceea ce e un lucru rar in ziua de astazi cand familiile au mult mai putini copii sau poate deloc, e un om care si-a pastrat simtul umorului nestirbit dupa atatia ani, desi ar avea multe motive sa aiba fruntea incretita si sunt mai mult decat fericit ca atat de multa lume e interesata de chipul Majestatii Sale, fiindca albumul e un portret', a spus principele citat de Agepres.

Directorul de protocol al Casei Regale, Sandra Gatejeanu-Gheorghe, a mentionat ca volumul este un album de fotografie care contine o colectie privata si ca lucrarea este un cadou oferit reginei.

'Regina va implini pe 18 septembrie 90 de ani si volumul vine ca un cadou oferit Majestatii Sale. Inca din start principele Radu precizeaza ca volumul nu este unul istoric, ci de familie, care o prezinta pe Majestatea Sa Regina Ana pe parcursul vietii sale, incepand cu copilaria si adolescenta, continuand cu perioada de exil si apoi finalizand in ultimii ani in care Majestatea Sa a fost prezenta aproape zi de zi in viata din Romania', a spus Sandra Gatejeanu-Gheorghe.