Volumul Gasiti si pierduti / Found and Lost al artistului vizual Nicu Ilfoveanu se afla, anul acesta, pe lista scurta a concursului „Best Book Design from all Over the World”, un proiect organizat de Fundatia Buchkunst, in cadrul Tirgului de Carte de la Leipzig.

Gasiti si pierduti, de Nicu IlfoveanuFoto: Headsome Communication

Gasiti si pierduti / Found and Lost (conceptie grafica: Octav Avramescu – Asociatia pentru Arta Ilfoveanu) este unul dintre titlurile premiate in cadrul primei editii a Galei BUN DE TIPAR – Categoria "Cea mai frumoasa carte / Conceptie grafica".

Cu o traditie de 50 de ani, „Best Book Design from all Over the World” este astazi una dintre cele mai importante competitii internationale dedicate designului de carte.

La editia din 2013, au concurat 575 de proiecte din 32 de tari. Pe lista finalistilor, cartea lui Nicu Ilfoveanu se afla alaturi de volume aparute in: Austria, Belgia, Brazilia, China, Canada, Elvetia, Germania, Iran, Letonia, Olanda, Polonia si Suedia.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc vineri, 15 martie 2013, in cadrul Tirgului de Carte de la Leipzig.

Si celelalte volume premiate in cadrul Galei BUN DE TIPAR vor fi expuse la Leipzig, in cadrul unei expozitii organizate de Headsome Communication, cu sprijinul Ministerului Culturii, in cadrul standului Romaniei.

„BUN DE TIPAR. Gala Industriei de Carte din Romania“ isi propune sa marcheze reusitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atentia publicului asupra celor mai bune produse editoriale romanesti, in contextul in care se vorbeste tot mai mult de o criza a lecturii, a cartii sau a literaturii de calitate. Organizatori: Federatia Editorilor din Romania si Headsome Communication. Editia a II-a va avea loc pe 25 aprilie 2013.