Sute de mărţişoare şi felicitări din România, Polonia, Turcia, Anglia, Bulgaria, Ucraina, Italia, Croaţia, Spania şi Republica Moldova sunt expuse, începând de miercuri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ''Răsvan Angheluţă'' din Galaţi, în cadrul tradiţionalului Salon Internaţional al Mărţişorului ''Un zâmbet, o floare şi un pic de culoare'', informeaza Agerpres.

Potrivit coordonatorului acţiunii, Angela Chiroşca, expoziţia face parte din proiectul educaţional ''Natura inspiră şi dăruieşte'', iar exponatele sunt realizate de elevi şi cadre didactice din şcolile gimnaziale.

''Prin acest proiect noi avem posibilitatea să valorificăm atât lucrările elevilor, cât şi pe cele ale cadrelor didactice. Adevărate sărbători ale ochiului şi frumosului, expoziţiile şcolare, cu o mare rezonanţă în sufletele copiilor, devin o adevărată forţă stimulatoare, îndemnându-i pe aceştia la o fructuoasă întrecere. Tot mai mulţi copii îmbrăţişează arta din dorinţa lor de a comunica şi de a se exprima'', a declarat Angela Chiroşca.

Pe lângă scopul educativ de păstrare a tradiţiei Mărţişorului, organizatorii şi-au propus să dea un caracter umanitar acestei manifestări, banii rezultaţi din vânzarea mărţişoarelor expuse urmând a fi donaţi Ioanei, o fetiţă de şase ani, care are nevoie de două operaţii la picioare, una dintre ele urmând a fi făcută în străinătate.

''Tradiţia Mărţişorului este una de suflet pentru români. Mărţişorul înseamnă primăvară iar noi vrem să aducem în acest an primăvara şi în sufletul Ioanei. Orice felicitare de 1 Martie sau de 8 Martie, orice mărţişor făcut cu drag de mâinile pricepute ale sutelor de şcolari din Galaţi sau din alte ţări o pot ajuta pe Ioana. Îi invit pe gălăţeni să viziteze acest Salon al Mărţişorului'', a declarat directorul ştiinţific al Complexului Muzeal, Mădălin Şerban.

Expoziţia va fi deschisă până pe 10 martie.