Recent la editura Trei a aparut cartea Pasarea Domnului, de Mary Doria Russell. Pasarea Domnului, un roman despre descoperirea vietii extraterestre a fost primul dintre cele cinci romane pe care le-a scris autoarea in decursul a 15 ani.

Pasarea Domnului, de Mary Doria RussellFoto: Editura Trei

Volumul a fost recompensat cu premiile Arthur C. Clarke, James Tiptree Jr., Kurd-Laßwitz-Preis şi British Science Fiction Association. Traducerea lui in limba romana este semnata de Bogdan Perdivara.

In anul 2019, programul SETI receptioneaza transmisiuni muzicale din vecinatatea lui Alfa Centauri. Prima expeditie spre planeta-sursa a radiotransmisiilor este organizata de Ordinul Iezuit fara stirea si aprobarea ONU, iar contactul cu ea este pierdut. Dupa 40 de ani, a doua expeditie il readuce pe Pamant pe unicul supravietuitor, iezuitul lingvist Emilio Sandoz, care relateaza povestea funesta a contactului cu alta civilizatie.

Mary Doria Russell (n. 1950) s-a nascut in Chicago si a obtinut doctoratul in antropologie biologica. Pasarea Domnului a fost primul dintre cele cinci romane pe care le-a scris in 15 ani. In 1998 a fost recompensata cu Premiul John W. Campbell Award pentru "cel mai bun autor nou", iar in 2001 a fost inclusa in Gaylactic Spectrum Hall of Fame.