Actorul Mircea Albulescu (78 ani) a fost externat luni, a declarat pentru Agerpres dr. Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Mircea AlbulescuFoto: HotNews.ro

Albulescu a fost dus cu ambulanta, duminica seara, la Spitalul Floreasca, avand un puseu de tensiune arteriala.

Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, a precizat ca actorul a fost luat de ambulanta din zona ASE, avand un puseu de tensiune. Ea a precizat ca Mircea Albulescu avea tensiunea 20, era constient si stabil hemodinamic. Sub tratament, tensiunea a inceput sa scada, a adaugat dr. Alis Grasu.

"Diagnosticul pus la spital este status postlipotimic. Este mai bine. Medicii i-au recomandat sa ramana in spital pentru supraveghere medicala", a declarat pentru Mediafax managerul Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala, profesorul Radu Macovei.

Lipotimia reprezinta pierderea de scurta durata a constientei si apare de obicei printr-un mecanism reflex, ca urmare a scaderii oxigenarii cerebrale, in diverse conditii, printre care aglomeratie, incaperi aglomerate si neaerisite, dar si in conditii de stres, de suprasolicitare.

Actorul Mircea Albulescu a fost dus duminica seara la Spitalul Floreasca, dupa ce i s-a facut rau, in zona Academiei de Studii Economice din Capitala. Cand a ajuns echipajul medical, Mircea Albulescu avea tensiunea marita, iar dupa ce a fost stabilizat, a fost transportat la spital, au precizat medicii, pentru MEDIAFAX.

Mircea Albulescu a participat in cursul zilei de duminica la o petrecere din Capitala, alaturi de alti actori. Acestia au sarbatorit onomastica omului de afaceri Ion Antonescu.

Contactat duminica seara de MEDIAFAX, actorul Ion Dichiseanu a declarat ca a discutat cu Mircea Albulescu la petrecere. "Nu stiu cand a plecat de la petrecere, dar era bine cand am vorbit cu el", a mai spus Ion Dichiseanu.