S-a lansat cartea "Vocea lui Matei - Duminica in care am salvat planeta", scrisa de Alecs Nastoiu si ilustrata de Costin Patru, o nuvela de educatie ecologica, de dezvoltare personala si de sporire a increderii in sine a copiilor, se arata intr-un comunicat transmis presei. Matei, personajul principal al cartii, un elev de 9 ani, este nevoit sa scrie o compunere pentru la scoala, despre ecologie.

Coperta "Vocea lui Matei - Duminica in care am salvat planeta"Foto: Hotnews

"Vocea lui Matei - Duminica in care am salvat planeta", este o carte de:

  • educatie ecologica - volumul contine 27 de modalitati (+explicatii) prin care orice om (copil) poate ajuta mediul inconjurator;
  • dezvoltare personala - Avand in vedere faptul ca nu stie ce anume sa scrie despre ecologie, Matei este convins de vocea lui interioara sa se documenteze pe internet, apoi sa dezvolte punctele esentiale si sa scrie astfel compunerea din punctul lui de vedere - NU COPY/PASTE!
  • sporirea increderii in sine - reusind sa scrie compunerea si sa evite toate impedimentele (lenea, sora lui, pisica sau prietenii care tocmai au iesit afara la fotbal), Matei prinde incredere in fortele proprii si este pregatit (bucuros chiar) sa citeasca compunerea in fata clasei. Este constient ca daca o sa le placa colegilor, atunci va aplica aceeasi strategie si la compunerile urmatoare.

Potrivit autorului, Alecs Nastoiu, "Matei este copilul care duminica dupa amiaza ar face orice altceva in afara de temele pentru saptamana scolara ce urmeaza. Matei este in acelasi timp un elev constiincios, care nu copiaza referate de pe internet. Matei este un tip inteligent, care stie sa scrie o compunere pe o tema partial cunoscuta, folosindu-se de internet doar pentru a-si forma o idee asupra subiectului. Fara sa stie, initial, Matei descopera ca este un ecologist innascut. Matei este de asemenea un baiat cu simtul umorului. Are carisma si este un bun diplomat in conflictele pe care le are, atat cu familia (mama, sora sau tatal), cat si cu prietenii. Este inventiv si istet, dar un pic indolent, din dorinta de a acorda mai mult timp distractiei. Matei este de fapt copilul din fiecare. Matei sunt eu, Matei poti fii tu sau copilul tau.

Cartea este ilustrata, in genul benzilor desenate, caricaturile si comics-urile ajutand copiii sa inteleaga mai bine mesajul cartii.

Simultan cu lansarea cartii, Matei a taiat panglica website-ului oficial: vocealuimatei.ro, unde copiii (si nu numai) pot gasi detalii legate de carte, articole despre ecologie si salvarea mediului inconjurator, concursuri, jocuri pentru copii, ateliere de desen, ateliere hand made si bineinteles un blog personal, unde Matei va fi in permanenta in contact cu publicul.

"Si cum orice personaj dintr-o carte pentru copii nu este personaj adevarat daca nu are cont de facebook, youtube sau twitter, Matei s-a gandit din timp la acest aspect si a rezolvat problema. Il puteti gasi aici: facebook.com/VoceaLuiMatei, twitter.com/VoceaLuiMatei, youtube.com/user/VoceaLuiMatei", se mai arata in comunicat.