Revista de Povestiri organizeaza un atelier de scriere creativa sub indrumarea lui Florin Iaru si Marius Chivu. Atelierul se va desfasura intre 15 octombrie - 15 decembrie la Bucuresti si va avea frecventa de doua ori pe saptamana.

revdepov-atelierFoto: Hotnews

Cei care vor sa participe sunt invitați ca pana pe 10 octombrie sa trimita un text literar de o pagina pe adresa editorului Revistei de Povestiri, simina[at]revistadepovestiri.ro.

Tutorii atelierului, Florin Iaru și Marius Chivu, aleg cele mai bune texte (cel mult 20), iar autorii lor se inscriu la curs, platind inițial jumatate din prețul total al cursului, de 800 de lei.

Atelierul va avea doua ședințe pe saptamana timp de doua luni, iar tutorii vor alterna.

Printre temele abordate apar structura unui text literar, personajul, conflictul, dialogul, descrierea, timpurile verbale, ce precede scrisul, cum ținem cont de cititor, cum gasim un final puternic.

„Atelierul se adreseaza celor care vor sa invețe cum sa scrie mai bine, cum sa-și descopere și sa-și rafineze stilul. Atelierul nu va produce scriitori, ci ii va ajuta pe cei care au deja talent sa-si imbunatațeasca scrisul”, spune Marius Chivu.

Acest efect se bazeaza pe feedbackul tutorilor si al colegilor, pe conturarea unui univers literar asa cum nu-l gasești in facultati sau pe Google – prin conexiuni, exemple, exercitii, prin deprinderea aprecierii critice a unui text, prin antrenarea imaginatiei si a exprimarii scrise.

Legat de implicarea sa in proiect, Florin Iaru scrie: „Ma uit, cu suparare, cite idei misto se rateaza din cauza nestiintei textuale si sint satul de strigatele "imi place" si "nu-mi place" care n-au nici cea mai mica idee de ce se intimpla asta.

Ce nu stie lumea e ca scriitorul nu cinta precum ciocirlia, asezindu-se la birou si scociorindu-si fruntea cu degetul. Dimpotriva, cunoscindu-si limitele si competentele, e capabil sa inventeze stiluri noi si sa modifice sensul comun al realitatii inconjuratoare. Mi-e usor sa explic lucrurile astea. Mi-ar placea sa le stie cit mai multa lume. E o placere sa luminezi labirintul frazelor.”