Cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii "100, 1.000, 1.000.000 de povesti", organizata de Teatrul "Ion Creanga" din Bucuresti, incepe sambata si se va desfasura pana pe 6 octombrie, anunta Agerpres. Initiat de regretatul maestru Cornel Todea, festivalul are caracter competitiv si este structurat pe doua sectiuni: spectacole pentru categoria de varsta zero - trei ani si pentru categoria de varsta patru - 12 ani.

La eveniment participa cinci companii de teatru pentru copii din strainatate - Bulgaria, Franta, Israel, Italia, Spania -, alaturi de teatre din tara (Teatrul "Ion Creanga", Teatrul "Regina Maria" Oradea, Teatrul Masca Bucuresti, Compania Passe-Partout Dan Puric), care vor prezenta spectacole adresate copiilor cu varste cuprinse intre zero si 12 ani.

Juriul din acest an este format din criticii de teatru Doina Modola, Maria Zarnescu si Ion Parhon, care vor acorda urmatoarele premii: Marele premiu pentru cel mai bun spectacol;Premiul "Cornel Todea" pentru cel mai bun spectacol dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre zero - trei ani si Premiul special al juriului.

Reprezentatiile vor avea loc la Sala Rapsodia a Teatrului "Ion Creanga", la sediul Teatrului Masca, in scoli si in gradinite din Bucuresti. Mai multe informatii pot fi gasite accesand site-ul festivalului: www.fitc.ro.

Alaturi de spectacole, programul festivalului include: spectacole-lectura cu piesele castigatoare ale concursului de dramaturgie organizat anual de Teatrul "Ion Creanga", ateliere de creativitate adresate celor foarte mici, expozitii de tablouri si fotografii si multe alte surprize.

Pentru a veni in intampinarea dorintelor celor mici de a descoperi lumea inconjuratoare si artistica sub multiplele sale forme, Teatrul "Ion Creanga" organizeaza in cadrul festivalului ateliere de creativitate dedicate copiilor cu varsta intre trei si sase ani. Atelierele se vor desfasura la Sala Studio "Cornel Todea", bd. Gheorghe Magheru, nr. 27.

Pretul biletelor este de 10 lei pentru copil si 20 lei pentru adult si va fi achitat inainte de inceperea atelierului.

Cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National, ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primariei Municipiului Bucuresti si UNITER - Uniunea Teatrala din Romania.

In anul 2008, festivalul a primit recunoasterea ASSITEJ International, cea mai prestigioasa organizatie de teatru pentru copii si tineret din lume, acordandu-i-se titulatura de Festival International ASSITEJ, reinnoita de atunci in fiecare an, inclusiv in 2012.