Violoncelistul Razvan Suma porneste, pe 2 octombrie, in cea de-a doua editie a turneului national "Va place Bach?" - zece concerte in zece orase ale tarii, in care spectatorii vor avea ocazia sa asculte (la concertele din afara Bucurestiului) integrala suitelor pentru violoncel solo, partitura lui Bach fiind transpusa intr-o "poveste" vizuala prin proiectiile multimedia realizate de Vadim Staver. Turneul se va incheia pe 7 noiembrie la Bucuresti, printr-un concert extraordinar cu Variatiunile Goldberg semnate de Bach, interpretate la trei instrumente cu coarde: violoncel - Razvan Suma, vioara - Corinne Chapelle si viola - Razvan Popovici, doi invitati de talie internationala. Cu cateva zile inainte de startul turneului, Razvan Suma a povestit, intr-un interviu acordat HotNews.ro, despre ce surprize le pregateste spectatorilor in cadrul turneului, dar si despre cum a avut sansa "sa creasca in jurul muzicii": "M-a imbracat asa o aura muzicala. Am avut aceasta sansa de a creste in jurul muzicii. Violoncelul este un partener al vietii mele de la varsta de 6 ani", a marturisit artistul.

Razvan SumaFoto:

PROGRAMUL TURNEULUI NATIONAL "VA PLACE BACH?":

  • 2 octombrie - Iasi - Filarmonica Moldova - ora 19:00
  • 4 octombrie - Botosani - Teatrul Mihai Eminescu - ora 19:00
  • 12 octombrie - Hunedoara - Castelul Corvinilor - ora 19:00
  • 14 octombrie - Satu Mare - Filarmonica Satu Mare - ora 18:30
  • 16 octombrie - Cluj Napoca - Casa Universitarilor - ora 19:00
  • 18 octombrie - Timisoara - Sala Capitol - ora 19:00
  • 20 octombrie - Ramnicu Valcea - Salina Ocnele Mari - ora 12:00 a.m.
  • 24 octombrie - Craiova - Filarmonica Oltenia - ora 19:00
  • 30 octombrie - Sibiu - Sala Thalia - ora 19:00
  • 7 noiembrie - Bucuresti - SALA RADIO - ora 19:00
  • Biletele pot fi achizitionate de la salile de concerte din tara, iar in Bucuresti de la casa de bilete a Salii Radio, din oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro sau on-line pe www.bilete.ro.
  • Mai multe informatii despre turneu gasiti pe www.razvansuma.com si pe pagina de Facebook "Va place Bach".

POVESTEA TURNEULUI "VA PLACE BACH?"

  • Turneul se afla la a doua editie. In martie 2012, violoncelistul Razvan Suma, unul dintre cei mai activi muzicieni romani, a sustinut primul sau turneu national solo, indeplinindu-si astfel un vis drag stabilit inca din timpul anilor de studiu. Sub titlul "Va place BACH?", turneul a adunat peste 5000 de spectatori din opt orase din Romania si a adus o premiera in domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist roman, intr-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.
  • Dat fiind succesul de care s-a bucurat turneul, organizatorii - prin Asociatia Culturala "Analia Selis" - isi propun sa prezinte cea de-a doua editie a turneului "Va place BACH?". Intre 2 octombrie si 7 noiembrie, concertele sustinute de Razvan Suma vor avea loc in Iasi, Botosani, Hunedoara, Satu-Mare, Cluj-Napoca, Timisoara, Ramnicu-Valcea, Craiova, Sibiu si Bucuresti.
  • In programul celei de-a doua editii a turneului "Va place BACH?" veti asculta, la concertele din tara, integrala suitelor pentru violoncel solo, partitura lui Bach fiind transpusa  intr-o "poveste" vizuala prin proiectiile multimedia realizate de Vadim Staver. Portofoliul artistului multimedia include o bogata activitate de montaj, editare si mixaj sunet, productie pentru filme artistice, documentare, emisiuni si  seriale TV s.a. A lucrat la un numar important de pelicule pentru realizarea mai multor etape din zona de post productie, alaturi de regizori romani sau straini ca Francis Ford Coppola, Paul Schrader, Paul Negoescu, Malvina Ursianu, Xavier Palad si David Moreau.
  • Turneul se va incheia la Bucuresti, printr-un concert extraordinar cu Variatiunile Goldberg semnate de Bach, interpretate la trei instrumente cu coarde:  violoncel - Razvan Suma, vioara - Corinne Chapelle si viola - Razvan Popovici, doi invitati de talie internationala.
  • Turneul national "Va place BACH?" este un proiect organizat de Asociatia culturala "Analia Selis" si finantat de Administratia Fondului Cultural National. Coproducator este Radio Romania Muzical, iar Smile Media este partener media principal.
  • RAZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi si mai importanti tineri instrumentisti romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in cele peste cinci sute de recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. Pe langa activitatea concertistica din Romania, sustine frecvent concerte alaturi de pianistul spaniol Josu Okinena, alaturi de care a concertat in sali ca Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires, Kursall din San Sebastian.
  • Razvan Suma a realizat din 2006 pana in prezent sase turnee in formula de Trio "Romanian Piano Trio" sau "Trio Strad" - alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, in componenta cvartetului de violoncele "Cellissimo", Razvan Suma este prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.
  • In 2009 a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio. In calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzica Bucuresti dezvolta o intensa activitate pedagogica si este invitat sa predea la cursuri de maiestrie organizate in tari ca Spania, Argentina, Coreea si in Romania, in cadrul atelierelor organizate de Asociatia SONORO.