O premieră așteptată cu maxim interes în capitala ungară va avea loc în 28 septembrie la Teatrul Național din Budapesta: Îngeri în America de Tony Kushner în regia lui Andrei Șerban.

Celebrul regizor a declarat revistei HVG că nu s-a simțit atras de dimensiunea socială și poltică a piesei, de protestul lui Kushner care merge până la la contesta Biblia, ci de dimensiunea umană: ”Într-o lume în criză, oamenii se luptă cu ei înşişi să-şi găsească identitatea, se străduiesc să lupte împotriva izolării şi a exilării din viaţă şi, astfel, piesa mi se adresează direct. Şi, dacă-mi spune ceva mie, le-ar putea spune ceva tuturor despre ei înşişi: cu toţii tânjim după unitate, sănătate şi armonie”.

Incitant va fi spectacolul, spun comentatorii, și prin potențialele analogii de context fiindcă, afirmă Andrei Șerban, ”conflictul din Îngeri în America e între cei care doresc progresul şi cei care vor să se întoarcă în timp, situaţie ce oglindeşte ce se întâmplă astăzi, cel puţin în Europa de Est”.

Potrivit ICR Budapesta, in seara premierei va avea loc o lansare specială de carte, un album fotografic superb realizat la Editura ICR de Mihaela Marin cu titlul ”Cehov, Shakespeare, Bergman văzuți de Andrei Șerban”. Albumul, conținând instantanee din cinci spectacole montate la Cluj, Budapesta și București de marele regizor, va fi prezentat publicului ungar de Dr. Brîndușa Armanca, director ICR Budapesta.

Biletele pentru premieră dar și pentru următoarele spectacole sunt deja vândute, se arata in comunicatul ICR Budapesta.