Asociaţia ”Friends of Opera” organizează, la Opera Naţională Bucureşti, în ziua de 26 octombrie a.c., un eveniment exclusivist, elegant şi amuzant. Este vorba despre un Bal Mascat, menit să creeze şi în foaierele Operei bucureştene atmosfera caracteristică tuturor manifestărilor de gen din Europa. Evenimentul este dedicat colectării unor fonduri extrem de necesare primei scene lirice a ţării, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Participanţii la eveniment vor fi invitaţi, în seara respectivă, în lojile teatrului, de unde vor putea asista, începând cu ora 18.00, la spectacolul „Un Ballo in Maschera” de Giuseppe Verdi. În continuare, la ora 21.00, va începe Balul Mascat (costume din orice epocă), pe parcursul căruia sunt pregătite câteva momente speciale: cocteil, cină, parada costumelor, tombolă, dans – fondul sonor al serii fiind, fireşte, muzica clasică live – vocală şi instrumentală.

Accesul la bal se va face pe baza unui voucher în valoare de 500 de lei.

Organizatorii evenimentului ii invita pe Iubitorii genului liric să se alăture acestui demers iniţiat cu multă dragoste pentru frumos, iar sumele strânse prin generozitatea participanţilor vor fi folosite pentru susţinerea activităţilor artistice şi de promovare ale ONB.

Asociaţia „Friends of Opera” a fost înfiinţată de un grup de iubitori ai genului liric, convinşi că prezentul Operei are nevoie de catalizarea tuturor energiilor pentru a asigura viitorul primei scene lirice a ţării. Principala misiune a Asociaţiei este de a colecta fonduri private pentru promovarea şi susţinerea activităţilor culturale ale ONB. Asociaţia a fost lansată la sfârşitul anului 2010, printr-un eveniment de strângere de fonduri, destinate deschiderii unui magazin de suveniruri în foaierul Operei, după modelul marilor teatre lirice din lume. Un alt proiect demarat cu sprijinul Asociaţiei este „Falling Angels”, în coregrafia celebrului Jiri Kylian. De asemenea, Asociaţia s-a apropiat de public, organizând un eveniment special la Caru’ cu bere din Bucureşti, unde artişti lirici ai ONB le-au oferit o seară surprinzătoare şi fermecătoare celor aflaţi în restaurant în acel moment. Şi în Centrul Vechi al Capitalei a avut loc un eveniment-surpriză, realizat cu sprijinul celebrului coregraf Gigi Căciuleanu. Aceste două evenimente au fost organizate cu prilejul celor mai recente ediţii ale European Opera Days.