In Joia linguritelor, din 27 septembrie, la Librăria Café Kretzulescu, incepand cu ora 18.30, sunteti invitati la o întâlnire de poveste cu „Vocea filmelor”. Aţi citit cărţile. Aţi văzut filmele. Acum e momentul sa vorbiti despre ele cu Irina Margareta Nistor.

Joia linguritelor cu Irina Margareta NistorFoto: Humanitas

Pentru linguriţe va veni Camelia Ionescu, sweets designer şi ocazional maestră în dulceţuri, care ne aduce dulceaţă de cireşe albe şi de pere. Bonusul de data aceasta va fi chocolat marquis, pentru cei care gustă frame cu frame. E un desert care se savura cu câţiva ani înainte să se inventeze cinematograful, chiar acolo unde e acum librăria Kretzulescu. Iar Cinema Studio oferă invitaţii de două persoane la film.

Dintre cărţile care au devenit filme: Ghepardul, Anna Karenina, Portocala mecanică, Toba de tinichea, Zorba grecul, Trainspotting, Drumul, Nu există ţară pentru bătrâni, Recviem pentru un vis, În sălbăticie, Totul este iluminat, Lolita, Memoriile unei gheişe, Oamenii din Dublin, Maestrul şi Margareta, Şi caii se împuşcă, nu-i aşa, Revolutionary Road.

Din această toamnă, în librării şi cinematografe, Atlasul norilor.