In perioada 17-30 septembrie 2012, Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) gazduieste expozitia de fotografie „Bucurestiul vechi in detalii“ semnata de Paula Craioveanu. Expozitia va fi vernisata luni, 17 septembrie, ora 19.00, in prezenta criticului de arta Doina Mandru, director al Centrului Cultural „Palatele Brancovenesti“ de la Mogosoaia.

Expozitia „Bucurestiul vechi in detalii“Foto: ICR

Paula Craioveanu este absolventa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“ din Bucuresti si doctorand in arte vizuale la Universitatea Nationala de Arte. Dubla formatie profesionala o determina sa priveasca orasul atat cu rigoarea arhitectului, cat si prin ochii artistului care descopera armonia, ritmul, proportia, detaliul in arhitectura veche a orasului.

Expozitia reuneste 20 de lucrari in care artista surprinde elemente specifice stilurilor arhitecturale care se regasesc in Bucuresti: neoromanesc, neoclasic, eclectic, art nouveau, art deco, modernist. Istoria selectiva (si personala) a Bucurestiului este ilustrata prin ferestre, porti, ancadramente, frontoane, profiluri, cariatide, atlanti, copertine, cupole, medalioane, basoreliefuri.

Accesul publicului este liber.